Fudbaleri Mančester Junajteda (©Reuters)
Fudbaleri Mančester Junajteda (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 6. maj): Junajted nastavlja borbu za Evropu, Fener ne sme da pogreši

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 08:02

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Potera Junajteda za klubovima koji trenutno zauzimaju mesta koja vode u Evropu nastavlja se susretom sa Kristal Palasom. Domaćin je sa 10 osvojenih bodova u prethodna četiri kola matematički obezbedio opstanak, te rasterećeno očekuje naredne izazove i u nadi da bi mogao da iskoristi oscilacije kluba sa Old Traforda.

LIL - LION, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

U jeku trke za Ligu šampiona pojavile su se glasine da bi Lil ovog leta mogao da ostane bez trenera. Uprkos interesovanju Milana, izvesno je da će Fonseka dati sve od sebe da dovrši posao, a sledeći korak na tom putu je da savlada Lion. Posao neće biti lak jer i gosti imaju svoje snove, a za ostvarenje istih nemaju pravo na grešku.

SALERNITANA - ATALANTA, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Odavno prežaljena Salernitana će dočekati Atalantu koja se nalazi između Lige šampiona i Lige konferencije te joj je svaka utakmica poput prekretnice. Pobedama nad Moncom i Empolijem tim iz Bergama je nastavio trku sa Romom koju može da pretekne posle remija Rimljana sa Napolijem.

UDINEZE - NAPOLI, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Udineze je u vrlo lošoj seriji rezultata te ne čudi što se nalazi u situaciji da strepi za opstanak. Buđenje kluba iz Udina nije donela ni promena trenera, a poslednji trzaj mogao bi da predstavlja povoljan rezultat protiv Napolija. Povod za nadu domaćina mogao bi da predstavlja podatak da prošlosezonski šampion ima dva osvojena boda u prethodna tri kola i daleko je od nivoa na kojem je bio prošle sezone.

EKSCELZIOR - NEC, 20.00

(Fudbal, Holandija 1)

Ekscelzior je uspeo da izbegne direktan pad u niži rang, ali će se na preostalim utakmicama boriti da ne dođe u situaciju da igra baraž. Adut u današnjem susrtu će mu biti to što je NEC svakako obezbedio plej-of za Ligu konferencije i nije u prilici da uspeh unapredi, niti da isti ispusti.

SAHNIN - MAKABI TEL AVIV, 19.30

(Fudbal, Izrael 1)

Iako deluje da je razlika između Makabi Tel Aviva i Makabi Haife nenadoknadiva, lider šampionata Izraela još nema pravo da se opusti. Četiri boda prednosti uz utakmicu manje daleko su od razlike dovoljne da počne slavlje, ali bi tri boda iz susreta sa ekipom bez takmičarskih ambicija mogla da predstavljaju krucijalni korak.

DERI SITI - ŠELBURN, 20.45

(Fudbal, Irska 1)

Šelburn je trenutno prvoplasirani tim šampionata Irske, a da bi se zadržao na toj poziciji potrebno je da savlada jednog od konkurenata u borbi za vrh Deri Siti. Forma oba tima nagoveštava neizvesan susret, a u prilog tome govore i prethodni međusobni dueli s obzirom na to da su poslednja četiri završena remijima.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

UNIVERZITATEA KRAJOVA - FCSB, 20.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Univerzitatea Krajova treenutno zauzima drugu poziciju, upravo iza nedavno krunisanog šampiona i današnjeg rivala. Overena titula mogla bi da utiče na pristup FCSB, te domaćin ima čemu da se nada u susretu koji bi mogao da predstavlja prekretnicu u borbi Univerzitatee i Kluža.

AL AHLI - AL HILAL, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Hilalova dominacija je zaista impresivna i deluje da im niko u Saudijskoj Arabiji ne može stati na kraj. Eliminacija od Al Aina u Ligi šampiona predstavljala je bolan udarac za tim čije boje brane Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić, ali Al Ahli već dugo nema rešenje za velikog rivala što potvrđuje podatak da četiri godine nisu slavili.

KONJA - FENERBAHČE, 19.00

(Fudbal, Turska 1)

Trka sa Galatom ove sezone ne dozvoljava ni najmanje opuštanje što je Fenerbahče shvatio remijem sa Sivasom. Lekcija sa prethodnog gostovanja trebalo bi da posluži na megdanu Konji koja osim imperativa osvajanja bodova nema drugi adut danas.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara