(Reuters)
(Reuters)

Možete li da zamislite Italijana na klupi Ajaksa?

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 13:21

Poslednja 22 trenera kluba iz Amsterdama su bili Holanđani

Jon van et Šip je izvesno bivši, ali se (još) ne zna ko je sledeći. Ajaks je pokušao da privoli Grejema Potera, međutim, nekadašnji strateg Brajtona i Čelsija je odbio, bilo je glasina da bi u klub mogao da se vrati Erik ten Hag, mada to, makar u ovom trenutku, ne deluje realno, što je dovelo to toga da prvi kandidat za klubu velikana iz Amsterdama postane Frančesko Farioli.

Italijan je u žižu javnosti dospeo jesenas, kad je sa Nicom bio jedno od prijatnijih iznenađenja francuskog prvenstva. U međuvremenu jeste posustao, međutim, čelnicima holandskog kluba se dopada, a ni oni baš nisu u situaciji da birkaju posle još jedne sumorne sezone. Zato su se okrenuli Farolijui i prema tvrdnjama iz Italije, gde informaciju potencira Đanluka di Marcio, 35-godišnji stručnjak je najbliži klupi Kopljanika.

Izabrane vesti

Posle inicijalne vesti su već počele polemike da li bi bio odgovarajuće rešenje. Razlog je stil kakav je Farioli promovisao u Ligi 1. Makar jesenas, kad je „zaključavao“ utakmice i u jednom trenutku Nica je bila tek na jednocifrenom broju primljenih golova. Suprotno tome, Ajaks neguje ofazivni pristup, iako mu baš ni na tom polju ne ide u poslednje dve, tri sezone.

No, valja imati na umu da je Frančesko Farioli bio saradnik Roberta de Zerbija u stručnim štabovima Beneventa i Sasuola, a to je već napadački orijentisano i kao takav bi mogao da bude od koristi u Amsterdamu.

Prema Di Marcijevim saznajima, pozitivni signali da se dogovor sklopi postoje i ako se to desi Frančesko Faroili će postati prvi Italijan na klupi Ajaksa. Valja znati da su poslednja 22 trenera crveno-belih bili Holanđani. Prethodni stranac je bio Danac, Morten Olsen još 1988.



tagovi

AjaksFrančesko Farioli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara