Miloš Đelmaš i Ljubomir Radanović (© FK Partizan)
Miloš Đelmaš i Ljubomir Radanović (© FK Partizan)

Mišel Platini dolazi da gleda Partizan u Nici

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.10.22. | 14:16

Crno-bele sa tribina Rivijera stadiona bodre i bivši asovi

Biće svita fudbalskih imena, što francuskih, što srpskih, na stadionu Rivijera, kad se u četvrtak sretnu Nica i Partizan. Među njima i jedno od najprepoznatljivijih koje su Galski petlovi ikad imali – Mišel Platini.

Legendarni reprezentativac Francuske će doći da gleda meč petog kola Lige konferencije i to na poziv još jednog asa koji je u državi aktuelnog prvaka sveta ostavio dubok trag. U pitanju je Ivan Ćurković, sada u ulozi počasnog predsednika crno-belih, koji Platinija poznaje iz vremena zajedničkog igranja u Sent Etjenu. Tri godine su proveli među Zelenima, kasnije se sretali u forumima UEFA, ostali prijatelji i baš je Ćurković predložio Mišelu da isprati utakmicu koja bi mogla da bude presudna za plasman u prolećnu fazu takmičenja.

Izabrane vesti

Ćurković je doputovao na Azurnu obalu kao deo Partizanove delegacije, koju su, osim čelnika, trenera, igrača, sponzora i prijatelja kluba činila još dvojica bivših asova. Reč je o Milošu Đelmašu, koji je osim Partizanovog nosio upravo i Nicin dres (1987-90) i izuzetno je cenjen među njenim pristalicama, te Ljubomiru Radanoviću, nekadašnji štoper oba kluba (172 utakmice za crno-bele, 33 za Nicu).

Jedino na put nije pošao fudbaler veka u izboru Nice, Nenad Bjeković. Zbog odnosa sa aktuelnim čelnicima Partizana i pozicije u Fudbalskom savezu Srbije možda i razumljivo.


tagovi

FK PartizanNicaMiloš ĐelmašLjubomir RadanovićLiga konferencijeIvan ĆurkovićMišel Platini

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara