Sergej Milinković Savić (©AFP)
Sergej Milinković Savić (©AFP)

Lotito: Drugi morali da prodaju svoje zvezde, mi smo zadržali Sergeja

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 14:54

“Neverovatno je kako se Ćiro ne slavi na način na koji to zaslužuje. On nam je doneo mnogo bitnih golova ovih godina“

Još jedno leto je prošlo, a Sergej Milinković Savić nije promenio sredinu. Spekulacija o transferu u neki od najvećih evropskih klubova nije manjkalo, Lacio je na kraju uspeo da se izbori sa najbogatijima i zadrži svog najboljeg igrača uz Ćira Imobilea.

Za predsednika Nebeskoplavih Klaudija Lotita ovo je bio ključni potez ovog leta i sada mu je cilj da pokuša da ubedi Sergeja i njegovog agenta Mateju Kežmana da potpišu novi ugovor. Neće biti lako, ali to ne znači da će Lotito unapred da odustane.

Izabrane vesti

“Za nas je ovo bio prelazni rok u kojem smo mnogo potrošili, ali je naš cilj da uložimo u to da sačuvamo okosnicu tima“, rekao je Lotito za list Lego i nastavio:

“Želeli smo da dovedemo korisne igrače, a uz to nismo prodali najbolje. Pre svih Sergeja, što mnogi ljudi potcenjuju. Gledajte kako su drugi morali da prodaju svoje najbolje igrače, mi nismo“.

Petak, 20.45: (3,10) Italija (3,10) Engleska (2,60)

Pored Sergeja, najvažnija karika u timu je Imobile koji je već u prvih sedam kola upisao pet golova.

“Neverovatno je kako se Ćiro ne slavi na način na koji to zaslužuje. On nam je doneo mnogo bitnih golova ovih godina. Osvojio je Zlatnu kopačku (u Seriji A), ali možda neke iritira to što je igrač Lacija, pa zato nije cenjen. Znam ga jako dobro i voli Lacio zbog navijača, znam koliko mu je važno da igra dobro“.

Nebeskoplavi su na samo tri boda od lidera Napolija i Atalante, sa četiri pobede, dva remija i jednim porazom. Mauricio Sari je ušao u novu sezonu sa idejom da napravi iskorak u odnosu na prošlu, kada je Liga šampiona promakla kroz prste...

“Razumemo se odlično od početka. Nisam poznavao Sarija ranije, ali ostavio je odličan utisak od početka. On živi za fudbal, zato smo mu dali projekat Lacija na duži period. Posle Inzagijevog neočekivanog odlaska, doveli smo trenera koji odgovara klupskim ambicijama. Nekog ko može da započne novi projekat od prvog dana“.


tagovi

Klaudio LotitoSergej Milinković SavićLacio

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara