Navijači zagrebačkog Dinama (©Reuters)
Navijači zagrebačkog Dinama (©Reuters)

Kup Hrvatske: Dinamo gostuje lideru druge lige, Modri u Bijelom Brdu bez Ademija, Čopa i Šutala

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.10.21. | 11:28

Damir Krznar primoran je da rotira, pošto je osvajač duple krune već odigrao 22 utakmice u prvenstvu i Evropi - po 11 na oba fronta

Splitski Hajduk i Osijek protutnjali su u četvrtfinale SuperSport hrvatskog kupa, većih iznenađenja nije bilo. Došao je red i na zagrebački Dinamo da istrči na teren, dan kasnije od najvećih rivala u šampionatu uz Rijeku, a sada već tradicionalno Modri se u Kupu Hrvatske ukrštaju sa liderom 2. HNL lige – BSK-om iz Bijelog Brda (15.00).

Kako koji tim izbije na čelo tabele u drugoj ligi, sleduje mu susret sa Dinamom u najmasovnijem takmičenju. Pre BSK-a je Orijent – u tom trenutku vodeći – dočekao Zagrepčane. Pobeda Dinama ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, znato je kvalitetniji šampion Hrvatske, ali bi veštački teren mogao da ga uspori i prolongira otvaranje domaćina.

Izabrane vesti

Sledi nam neugodno gostovanje protiv suparnika koji je pun samopouzdanja, u uzlaznoj je putanji, na čelu tabele u drugoj ligi… Pritom igramo i na veštačkom terenu, pa igračima u takvim situacijama ipak treba određeno vreme da se prilagode na podlogu, brzinu lopte i slično. Jasno je pritom da naš kvalitet, kako timski tako i individualni, mora sve to neutralizovati”, poručio je Damir Krznar.

BSK Bijelo Brdo se već nekoliko sezona u 2. HNL ligi nadmeće sa razvojnim timom Dinama. Neki aktuelni prvotimci Modrih poput Josipa Šutala, Bartola Franjića i Martina Baturine imali su priliku da odmere snage sa timom iz Bijelog Brda.

I oni su potvrdili je to agresivna, žestoka, čvrsta, borbena ekipa, naši mladi igrači s takvih iskušenja dođu dosta „isceđeni“, ali i takve situacije pripadaju svojevrsnoj fazi odrastanja. Jasno je, naravno, da je seniorska ekipa već naučena na to, mi smo i brži i snažniji i čvršći, a to treba da demonstriramo i na terenu”.

Dinamo praktično igra na svaka tri dana, a zanimljiv je podatak da su Modri do sada odigrali podjednak broj utakmica – po 11 – u šampionatu i evropskim takmičenjima.

To je zanimljiv podatak i tu je jasno koliko sve to može biti iscrpljujuće, pogotovo u početnim utakmicama u Evropi kad igrate na ispadanje, pa je i potrošnja puno veća s obzirom na pritisak rezultata. Nije puno drugačije niti u grupnoj fazi, jer svi želimo prolaz, tako da nijedna utakmica nije lagana. U svakoj je pobeda imperativ. Kad pobeda izostane, dolazi do svojevrsnog pražnjenja i puno napora ulažemo u to da ponovno dignemo tim, da igračima usadimo u svest da je sve to maraton”.

Damir Krznar za utakmicu u Kupu Hrvatske neće moći da se osloni na kapitena Arijana Ademija, Duje Čopa i Josipa Šutala.

Pazićemo na opterećenja, razmak između utakmica je samo tri dana, pa ćemo morati da načinimo određene korekcije. Ali, biće to respektabilna ekipa koja će odgovoriti svim zahtevima”, zaključio je trener Dinama.


tagovi

Dinamo ZagrebKup Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara