Krstović razgrtao odbranu Vučice, Mile Svilar je sačuvao sa šest odbrana

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 19:56

Na kraju bez golova u Pulji – 0:0

Gledajući igru u polju, i kakva su se rešenja rađala u ofanzivnom delu manevra Lečea, domaćin je odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni. Međutim, sve što su dobro radili u izgradnji akcija do gola Mileta Svilera, fudbaleri Lečea su uporno prosipali čudnim rešenjima u završnici. Još čudnije: zbog toga su prosuli dva boda u sudaru sa favorizovanom Romom – 0:0.

Dugo će u Pulji žaliti za ishodom ovog meča. Ne pamti se kada je Leče imao ovoliko kolosalnih prilika protiv tima iz prestonice. Odlučio je trener domaćina Luka Goti da u špicu napada upari dva teškaša, Nikolu Krstovića i Roberta Pikolija. Bila je to, oligledno, dobra odluka, pošto su bivši napadač Crvene zvezde i njegov „brat po fizionomiji“ Pikoli opteretili poslednju liniju Rome. U nekoliko navrata Pikoli je odlučio da sam završi obećavajuće napade. Bila su to sebična rešenja zbog kojih je negodovao Nikola Krstović.

Izabrane vesti

Mogla je Roma da bude kažnjena zbog manjka kreacije izazvanih izostancima Pelegrinija, Spinacole i Dibale. Posebno, kada se u obzir uzme činjenica da je Krstović razgrtao povremeno Ndiku i Mansinija. Sredinom prvog poluvremena imao je Leče nekoliko situacija tri na tri. Morao je Pikoli da bude razumeniji i inteligentniji. Nije osetio da dobro veče ima i sada već bivši reprezentativac Srbije Mile Svilar. Momak koji je otkazao poslušnost Draganu Stojkoviću Piksiju je sa šest odbrana praktično sačuvao Romu u Pulji.

Gosti su u prvom poluvremenu imali samo jednu priliku. Kada je posle kratkog odigravanja Žalevski pogodio stativu.

Dodatno je opteretio odbranu Rome trener domaćina ubacivanjem Lamaka Bande. Krilni fudbaler je imao dve dobre situacije, ali je iz njih izašao kao gubitnik u duelima sa Miletom Svilarom. Malo se i Roma podigla ulaskom El Šaravija. Počeo je tada Romel Lukaku da se usidrava i odigrava povratne lopte. Posle jedne takve opalio je Paredes, ali je golman Lečea Falkone odgovorio Svilaru.


SERIJA A - 30. KOLO

Subota

Napoli - Atalanta 0:3 (0:2)

/Mirančuk 21, Skamaka 45, Kopmajners 86/

Đenova - Frozinone 1:1 (1:1)

/Gudmundson 30pen - Reinijer 36/

Torino - Monca 1:0 (0:0)

/Sanabrija 69pen/

Lacio - Juventus 1:0 (0:0)

/Marušić 90+3/

Fiorentina - Milan 1:2 (0:0)

/Dankan 50 - Loftus Čik 47, Leao 53/

Ponedeljak

Bolonja - Salernitana 3:0 (2:0)

/Orsolini 14, Salemakers 44, Likojanis 90+2/

Kaljari - Verona 1:1 (0:1)

/Sulemana 74 - Bonacoli 30/

Sasuolo - Udineze 1:1 (1:1)

/Defrel 41 - Tovan 44/

Leče - Roma 0:0

20.45: (1,20) Inter (6,75) Empoli (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mile SvilarNikola Krstović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara