Uroš Đuranović ©Star Sport
Uroš Đuranović ©Star Sport

Kolubari ostaje da žali za plej-ofom, Đuranović i Ilić preokrenuli Spartak

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.04.23. | 20:12

Ekipa Veroljuba Dukanca savladala Subotičane na svom terenu - 2:1

Ako je neko veliki gubitnik dosadašnjeg toka sezone, to je onda Kolubara. Lazarevčani su posle preokreta protiv Spartaka došli do 10. pobede u Mozzart Bet Superligi i izjednačili se sa osmoplasiranim Radničkim iz Kragujevca na tabeli, ali im posle svega ostaje samo da žale za plej-ofom, od kojeg su se oprostili još u prošlom kolu. Ipak, sa novim bodovima izabranici Veroljuba Dukanca prišli su korak bliže glavnom cilju, a to je opstanak, dok se to nikako ne može reći za Subotičane, koji su nastavili seriju loših rezultata i nakon dolaska Milana Milanovića na kormilo, pa se nalaze na razočaravajućem 13. mestu, što svakako nije u skladu sa kvalitetom ovog tima - 2:1 (0:0).

Spartak je čak bio i bolji u prvom poluvremenu, što je krunisao vođstvom na samom startu početka meča, kada je Aleksa Đurasović postigao svoj prvi gol za Golubove u seniorskoj konkurenciji. Ipak, Subotičani su se potom potpuno ugasili, doživeli su ogroman pad u igri, što se odrazilo na rezultat meča.

Izabrane vesti

Kolubara se psihološki preporodila u 58. minutu utakmice, kada se Uroš Đuranović odlično zagradio i iz okreta savladao Filipa Manojlovića. Isti igrač je u 73. minutu zaradio epitet najboljeg igrača utakmice, pošto je asistirao Vanji Iliću za pobedonosni gol. Zapravo, Đuranović je vodio loptu po ivici kaznenog prostora protivnika i praktično je doneo do Ilića, koji je udarcem iz prve pogodio donji desni ugao Spartakovog gola.

Milanovićev tim je mogao mnogo više da iskoristi iz dobre igre u prvom delu meča. Gosti su vrlo ambiciozno ušli u meč, pa je već u trećem minutu bilo prilično opasni po gol Dejana Stanivukovića. Srećković je odlično centrirao sa leve strane, glavom gađao Hrstić, ali je dobro reagovao golman domaćeg tima.

Subotičani su konstano bili opasni, iako nisu stvorili mnogo stopostotnih šansi, dok je sa druge strane domaćin imao jednu prilično opasnu situaciju. Vanja Ilić, je iskoristio nonšalantnost Edmunda Ada u 13. minutu i oduzeo mu loptu u opasnoj zoni, međutim, usledilo je loše dodavanje za Milojevića, koji je morao da uloži mnogo truda da se vrati u povoljnu situaciju. Potom je poslao povratnu loptu za Sadikovića, ali je njegov prilično slab udarac izblokiran.

Aleksa Đuranović mogao da bude pravi džoker Milana Milanovića, s obzirom da je prvenac za Spartak postigao samo dva minuta nakon što je zamenio Šimuru. Pogotku je prethodilo dobro zagrađivanje i pravovremena povratna lopta Tošeskog.

Kolubara je posle toga nastavila da pritiska protivnika, a pravu uvertiru u preorket predstavljao je dobar pokušaj Milojevića sa 18 metara, kada je Manojlović odlično reagovao i sprečio vođstvo domaćih. Ipak, ono je stiglo praktično već u sledećem napadu. Đuranović je nosio loptu ka Iliću, pa je sapleten, ali je ofanzivac Lazarevčana bio fokusiran i preciznim udarcem savladao nemoćnog Manojlovića.

Ilić je samo tri minuta kasnije mogao da "preotme" Đuranoviću epitet najboljeg igrača utakmice i već tada razreši pitanje pobednika. Bio je u dobroj situaciji, iskosa sa leve strane, ali je loš teren uradio svoje, pa mu je lopta prešla preko noge i završila preko gola.

Milanović je izmenama pokušao da probudi svoju ekipu i podigne je na fizičkom i psihološkom planu, ali nije uspeo u tome, pa je ekipa Veroljuba Dukanca rutinski odbranila prednost.

KOLUBARA - SPARTAK SUBOTICA 2:1 (0:0)

/Đuranović 58, Ilić 73 - Đurasović 48/

Stadion Kolubare

Sudija: Lazar Lukić

KOLUBARA: Stanivuković 6 - Lončar 5,5 (od 46. Milićević 6), Radovanović 6 (od 56. Đokić 6), Vasiljević 7, Kočović 6 - Sadiković 6 (od 66. Mols -), Nikolić 6 - Milojević 6,5 (od 80. Bakić -), Kočić 6,5, Ilić 7 (od 79. Ćosić -) - Đuranović 7,5.

SPARTAK: Manojlović 6,5 - Dunđerski 6, Bogićević 6, Ostojić 6, Vitorović 6 (od 74. Tumbasević -) - Ado 6,5 (od 88. Moris -), Šimura 5,5 (od 46. Đurasović 7) - Bijelović 6,5, Tošeski 6,5 (od 63. Tanasin 6), Srećković 6,5 - Hrstić 6 (od 63. Todoroski 6).

Igrač utakmce: Uroš Đuranović (Kolubara) 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Ponedeljak

Mladost Lučani - Mladost Novi Sad 0:0

Crvena zvezda - Radnički 1923 2:0 (1:0)

/Vigo 6, Mitrović 82/

Kolubara - Spartak 2:1 (0:0)

/Đuranović 58, Ilić 72 - Đurasović 47/

Utorak

16.00: (1.70) Vojvodina (3.60) Novi Pazar (5.40)

18.00: (2.95) Čukarički (3.30) Partizan (2.45)

18.00: (4.50) Voždovac (3.50) TSC (1.82)

Sreda

16.00: (1.80) Radnički Niš (3.50) Javor (4.70)

18.00: (2.50) Radnik (3.15) Napredak (3.00)



tagovi

Uroš ĐuranovićVanja Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara