Nikola Karabatić u duelu sa Mijajlom Marsenićem (©AFP)
Nikola Karabatić u duelu sa Mijajlom Marsenićem (©AFP)

Karabatić za Mozzart Sport: Nismo očekivali ovako veliku prednost, odbrana i Žerar su bili ključ

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.01.22. | 22:46

"U prvom poluvremenu smo sve pogađali, odlično je branio i naš golman. Danska ostaje prvi favorit za titulu", istakao je as Pari Sen Žermen

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Segedina)

Galski petlovi su, ipak, neka druga dimenzija. Jedno poluvreme čvrste odbrane i paklenog napada, bilo je dovoljno da se obori Srbija. Trikolori nastavljaju borbu za titulu, dok Orlovi, nažalost, idu kući već posle prve faze.

Izabrane vesti

Legenda. Rukometni G.O.A.T. Nikola Karabatić, posle pobede nad Srbijom, ljubazno se odazvao pozivu novinara Mozzart Sporta. Na odličnom srpskom odgovarao je staloženo, mirno, bez euforije. Prošao je sijaset ovih utakmica, a i u poznim igračkim godinama je klasa. Sama njegova pojava na terenu uliva strahopoštovanje kod rivala.

"Očekivali smo tešku utakmicu. Dva poslednja meča protiv Srbije nismo uspeli da pobedimo. Jednu smo izgubili, jednu odigrali nerešeno. Znalo samo da je ovo bitna utakmica i za Srbiju da ide u drugu rundu, ali i za nas da prenesemo dva boda u Budimpeštu. Bili smo veoma motivisani. Od starta smo igrali jaku odbranu. Žerar je odlično branio, ulio nam je snagu. Nismo imali lake šuteve u prvom poluvremenu, ali smo sve pogađali“, rekao je Karabtić.

Srednji bek Pari Sen Žermena istakao je da su sve zamisli selektora ispunili u prvih 30 minuta, ali žali zbog slabijeg drugog poluvremena.

"Možda smo u finišu pali, ali smo zadovoljni pobedom. Srbija je dobra ekipa. Bilo je i 10 razlike za nas, to zaista nismo očekivali. Odbana nam je bila fokus, sproveli smo sve što smo zamislili. Stvorili smo probleme Srbiji, nismo je dozvolili lake golove u pozicionom napadu. Srbija nije imala rešenje u prvih 30 minuta“.

Kako vam se čini Srbija pod komandom Tonija Đerone?

"Nije na meni da ja to procenjujem. Meni je u prvom planu moj tim. Uspela je da nas dobije u kvalifikacijama prošle godine, tada je bila bolja, sada smo to mi“.

Danska je pre prvenstva bila prvi favorit. Možete da parirate Hansenu i drugovima?

"Ostaje i dalje prvi favorit. Vratio joj se Lauge, kompletni su, dok smo mi oslabljeni neigranjem četvorice igrača. Mislim da smo uspeli u ovim utakmicama da nadomestimo njihov izostanak“, zaključio je Karabatić.



tagovi

Nikola Karabatićep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeRukometna reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara