Natho i Saldanja (©MN Press)
Natho i Saldanja (©MN Press)

Kako bez četiri junaka dva prethodna derbija?

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 09:52

Partizan danas bez Jovanovića, Saldanje, Kalulua i Natha

Jesenji večiti derbi u Humskoj: Bibars Natho pogađa sa penala za vođstvo, Mateus Saldanja podiže na dva razlike, a Aleksandar Jovanović brani maltene sve što ide put gola, uz jednu vrhunsku paradu kod slobodnjaka i pobeda ostaje na crno-beloj strani Topčiderskog brda (2:1).

Prvi prolećni derbi na „Marakani“: Mateus Saldanja pravo niotkuda, iz teške dubioze za crno-bele samo što su primili gol, donosi izjednačenje, a Aldo Kalulu na startu drugog dela preokret, vođstvo. Na golu briljira ponovo Jovanović, još ubedljivije nego jesenas. Epilog: Partizan nosi bod sa „Marakane“, iako je propisno nadigran (2:2).

Izabrane vesti

Od pomenute četvorice Partizanovih junaka dva sezonska derbija danas na terenu neće biti nijedan. Makar na početku utakmice. Neki će izostati silom prilika, neki odlukom trenera.

Najveći hendikep je što na golu neće biti Aleksandar Jovanović. Kao hobotnica je izgledao u prethodna dva duela sa Zvezdom i svakako da bi odbrana crno-belih bila mirnija danas da ga vidi sebi iza leđa. Tešku ulogu će imati Miloš Krunić, da na svom debitantskom nastupu u derbiju odmeni igrača utakmice sa prethodna dva.

Mateus Saldanja, strelac dva gola na dva duela sa Zvezdom, zbog povrede nije igrao baš od meča na „Marakani“. I danas će biti na klupi, da uskoči ako bude bilo potrebno. Ni Samedu Baždaru neće biti lako da odmeni najboljeg strelca lige na najtežoj utakmici u karijeri, iako je neki učinak ostvario tokom proleća. Ipak, večeras će na crveno-beloj strani Topčiderskog brda „polagati maturu“.

Na klupi će biti i Bibars Natho. Vremešni vezista je izgubio minutažu na poslednjim utakmicama. Protiv Voždovca i Novog Pazara je presedeo na klupi, protiv Čukaričkog je igrao poslednjih 27 minuta. Nije u formi kakvoj je bio jesenas, lopta ga ne sluša onako kako smo od njega navikli. A, shvatio je i Igor Duljaj da tim sa Nathom i Zahidom u istoj postavi ne može da počne na „Marakani“, pretežak je to balast za ostatak ekipe. Zato će danas istrčati dva klasična zadnja vezna: Ovusu i Kastiljo.

I na kraju možda najčudnija Duljajeva odluka: Kalulu, strelac na prethodnom derbiju, ustupiće mesto Ksanderu Severini. S obzirom na to da je Partizan i pre mesec i nešto ozbiljno „visio“ po svojoj desnoj strani, odluka da Severina, koji prilično lagodno shvata obaveze u odbrani, zaigra umesto disciplinovanog Kalulua, može da bude mač sa dve oštrice. Istina je da je fudbaler iz Kurasaa dosta opasniji u napadu, mada to do sada na većim utakmicama baš i nije pokazao. I njemu je ovo šansa da pokaže ima li tog štofa da bude čovek odluke kada je gusto.


tagovi

FK PartizanBibars NathoMateus SaldanjaAldo KaluluAleksandar Jovanović173. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara