Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Juve kažnjava Vlahovića: Moraće da plati 70.000 evra za crveni karton protiv Đenove

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 09:53

To je oko pet odsto njegove mesečne bruto zarade

Kako je počela 2024, nemilosrdno je Dušan Vlahović rešetao mreže u Seriji A. Isporučio je šest golova na prve četiri utakmice, devet na prvih sedam koje je odigrao u novoj godini. U jednom trenutku prednjačio na listi srelaca u Ligama petice u kalendarskoj godini. Međutim, mart mesec nije doneo ništa dobro srpskom golgeteru na profesionalnom planu. Behu dve utakmice posta (između njih i jedna propuštena zbog akumuliranih žutih kartona), a poslednju protiv Đenove obeležio je crveni karton, odnosno dva žuta dobijena u razmaku od samo nekoliko desetina sekundi.

Na frustraciju usmerenu ka sudiji Antoniju Đuji zbog koje je i isključen, nakalemilo se i negodovanje usmereno prema treneru Masimilijanu Alegriju koji je iste večeri najavio da će klub kazniti Vlahovića. Juče je Serija A potvrdila da će njen drugi strelac morati da propusti jednu utakmicu (protiv Lacija 30. marta), a Gazzetta dello Sport piše da će Stara dama Vlahovića u narednim danima sankcionisati oduzimanjem 70.000 evra, što je oko pet odsto njegovih mesečnih bruto primanja.

Izabrane vesti

Španska Marka je ovu vest objavila pod naslovom "Moguće da je ovo najskuplji crveni karton u istoriji..."

A onda je mart postao još malerozniji za Vlahovića kada je osetio jake bolove u leđima. Zbog čega nije mogao da se pridruži reprezentaciji Srbije pred prijateljske mečeve sa Rusijom i Kiprom 21. i 25. marta. To je na prekjučerašnjoj konferenciji potvrdio i selektor Dragan Stojković.

"Pozdravio vas je Vlahović, pošto i on ne dolazi. Ima strahovite bolove u leđima. Razgovarali smo i juče i danas. Cele nedelje je bio pod terapijama i lekovima. Nekako su ga spremili da odigra ovu utakmicu. Hteo je da dođe na pregled, ali verujem igračima. Nema potrebe da ga maltretiramo. Bolje da ga bole sada leđa nego u junu“, rekao je Stojković.

Do kraja marta ostalo je još deset dana. Čekamo april i povratak najbolje verzije Vlahovića, onog koji postiže golove u serijama, onog koji će biti neophodan Srbiji za izlazak iz grupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.


tagovi

Dušan VlahovićJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara