Stadion Čukaričkog (© Star sport)
Stadion Čukaričkog (© Star sport)

Još jedan srpski biser u Italiji: Lazar Žaknić potpisao za Fjorentinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 14:38

Uprkos interesovanju još dva kluba, ugovor na pet godina

Otisnulo se poslednjih godina na desetine srpskih talenata ka Italiji, neko je uspeo da dogura do velike scene, nego ostao na Apeninima ispod radara, a sreću na istoj destinaciji će potražiti Lazar Žaknić.

Prema informacijama specijalizovanih sajtova, talentovani štoper Čukaričkog potpisao je za Fjorentina i tako uveličao koloniju naših fudbalera u tom delu Evrope.

Izabrane vesti

Bilo je samo pitanje je kom će se carstvu privoleti, pošto je Kalčomerkato, pošto je imao ponude još dva kluba. Doduše, overa petogodišnje saradnje sa Violom ima najviše smisla, jer je Firenca pogodna za razvoj centralnih defanzivaca, što potvrđuju raniji primeri Stefana Savića i Matije Nastasića, poslednjih godina i Nikole Milenkovića. Isti izvor tvrdio je kako se toskanski klub nije jedini koji nameračio na Žaknića, da su ga jurili i Torino – takođe čvrstih veza sa Srbima (Vanja Milinković Savić, Saša Lukić, odnedavno Nemanja Radonjić) – i Sasuolo u kome je do pre nekoliko meseci igrao Filip Đuričić.

Italijani hvale mogućnosti 18-godišnjeg fudbalera i napominju da je prevazišao sredinu, da je već sad spreman za iskorak u karijeri, međutim, veliki broj igrača najpre se dokazuje u mladim timovima, tako da, za koga god da potpiše, teško da ćemo Lazara gledati na terenima Serije A.

Inače, Lazar Žaknić je ponikao u Crvenoj zvezdi, bio je i kapiten kadetske selekcije, kasnije se dokazivao u omladincima Grafičara, da bi zimus prešao u Čukarički za koji je proletos odigrao 11 utakmica u Omladinskoj ligi Srbije.


tagovi

Lazar ŽaknićLetnji prelazni rok 2022Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara