Marković i Mijatović (©Starsport)
Marković i Mijatović (©Starsport)

Još jedan osvrt na jesen: Marković najčešće u Timu kola, Mijatović najviše puta Igrač utakmice

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 08:42

Spuštamo zavesu na superligašku 2023.

Odneo je Partizan jesenju krunu pobedom u poslednjem kolu, najbolje ocenjeni igrač prvog dela Mozzart Bet Superlige je Adem Ljajić iz Novog Pazara, ali ocene igrača ne moraju nužno da prate i rezultate tima.

Primer je visok plasman čuvara mreže niškog Radničkog Dragana Rosića na listi najbolje ocenjenih igrača jeseni (treće mesto), alii prošlosezonski trijumf Saše Jovanovića, čiji je TSC završio kao drugi na tabeli.

Izabrane vesti

Isto tako, svaki put kada je objavljen Tim kola, reakcije su bile burne, po običaju: „Zašto taj, a ne ovaj“. No, to je nama naša borba dala, odnosno tim se pravi po tome ko je u kolu dobio najbolju ocenu za određenu poziciju.

Fudbaler koji je u prvom delu sezone najčešće bio u Timu kola je Svetozar Marković, kapiten Partizana, koji je pet puta bio štoper u idealnih 11. Kada su crno-beli u pitanju, po četiri puta u Timu kola bili su Belić i Natho. Ukupno, 30 puta su igrači Parnog valjka našli mesto u najboljih 11.

Jedan od najperspektivnijih igrača lige, vezista Čukaričkog Igor Miladinović je četiri puta bio u Timu kola, isto kao i njegov kolega po poziciji Bogdan Jočić iz Voždovca.

Po tri puta u idealnih 11 našli su se Mateus Saldanja (Partizan), Nemanja Stojić (TSC), Nikola Stanković (Čukarički), Strahinja Manojlović (Javor), pa tandem lučanske Mladosti Saša Stamenković i Aleksandar Varjačić i na kraju Andrija Radulović iz Vojvodine.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, njeni igrači su 20 puta bili u Timu kola, ali je interesantno da je reč o čak 13 fudbalera.

Takođe je kuriozitet da iako je najbolje ocenjeni igrač jeseni, Adem Ljajić (Novi Pazar) je samo dva puta bio u Timu kola. Objašnjenje je jednostavno: on je držao prosek od (skoro) sedmice po meču, ali je u svakoj rundi iskakao neko drugi sa boljom ocenom na njegovoj poziciji.

Jedini klub čiji se igrači nijednom nisu našli u Timu kola je Radnik, „fenjeraš“ jesenjeg dela sezone.

Malo drugačije izgleda slika Mozzart Bet Superlige kada se pogleda koji su fudbaleri najčešće bili proglašavani za Igrača utakmice.

Tu je „titulu“ poneo mladi špic Crvene zvezde Jovan Mijatović, koji je pet puta bio najbolji na meču. Na 13 utakmica su crveno-beli imali fudbalera utakmice, a posle Mijatovića tu je Kraso – tri puta.

To što je Ifet Đakovac bio četiri puta najbolji na mečevima TSC nije iznenađenje, ali jeste što je isto zvanje isti broj puta odneo – Vojo Ubiparip, napadač Spartaka. Četiri puta Igrač utakmice bio je i Mihajlo Nešković, ofanzivni vezista Voždovca.

Partizan je čak 17 puta u 19 kola imao najboljeg fudbalera na terenu, ali najčešće su to bili Mateus Saldanja i Gajas Zahid po tri puta.

Tri puta su najbolji bili i golmani Novog Pazara (Nikola Mirković) i Železničara (Mladen Živković), kao i mladi napadač IMT-a Miloš Luković, kojeg kako stvari stoje nećemo gledati na terenima Mozzart Bet Superlige na proleće, jer je na korak od transfera u Strazbur.

Poseban slučaj je Vojvodina, koja je devet puta imala Igrača utakmice i svih devet puta je bio neki drugi fudbaler.


tagovi

Svetozar MarkovićMozzart Bet SuperligaJovan MijatovićFK PartizanFK Crvena zvezdaIfet ĐakovacVojo UbiparipSpartak SuboticaFK Vojvodinafk voždovacTSC Bačka TopolaČukaričkiIgor MiladinovićMladost LučaniNapredak KruševacFK Novi PazarFK ŽelezničarIMTJavorRadnik SurdulicaRadnički NišRadnički Kragujevac

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara