(MN Pres)
(MN Pres)

Ja sam Uroš Đorđević i idem na EP! Ne, ne, ja sam Uroš Đorđević i idem na EP

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 12:11

Kadeti se spremaju za Kipar bez Adema Avdića, ali sa momkom kog zovu - Mesi

U Izraelu smo bili polufinalisti, u Mađarskoj zastali u četvrtfinalu, na Kipru ćemo nastaviti kontinuitet učešća na Prvenstvo Evrope za kadete, u nadi da bismo, za početak, opet mogli da „izađemo“ iz grupe.

Orlići su imali zapažene rezultate pod komandom Radovana Krivokapića i Aleksandra Lukovića i priželjkuju da trend bude nastavljen i kad je palica u rukama Jovana Damjanovića, selektora državnog tima do 17 godina, koji će na Rajskom ostrvu tražiti, makar, put u eliminacionu fazu takmičenja.

Izabrane vesti

Turnir je na programu od 20. maja do 5. juna, naši rivali su Ukrajina, Kipar i Češka, dve najbolje ekipe idu u završnicu, a selektor je tokom petka obelodanio imena aduta na koje računa. Među njima su i dvojica igrača koja su osetila miris igranja na superligaškoj sceni, Jovan Ćirić je dobijao minute u Mladosti iz Lučana i polako promalja glavu, dok je Mihajlo Cvetković već izrastao u jednog od ofanzivnih oslonaca Čukaričkog i daje efektne golove.

Zanimljivo, na Damjanovićevom spisku su dvojica fudbalera istog imena i prezimena. Čak i pozicije. Samo se po klubu razlikuju. U pitanju su Uroš Đorđević iz Crvene zvezde i Uroš Đorđević iz Grafičara, obojica snalažljivi na krilnim mestima u napadu.

Za ovu priliku nije pozvan povređeni levi bek Crvene zvezde Adem Avdić, ali je tu momak kome u Ljutice Bogdana tepaju „Mesi“, ceneći njegov smisao za kombinatoriku. Reč je o Andriji Maksimoviću, koji će verovatno biti jedan od najvećih aduta Srbije na Kipru.

Na spisku selektora Jovana Damjanovića se nalaze:

Golmani: Vukašin Jovanović (Partizan), Vladan Čarapić (Čukarički), Marko Kandić (Čukarički);

Defanzivci: Viktor Stojanović (Crvena zvezda), Vuk Roganović (Crvena zvezda), Veljko Milosavljević (Crvena zvezda), Igor Bubanja (Crvena zvezda), Relja Premović (Partizan), Nikola Simić (Partizan);

Vezisti: Dušan Makević (Partizan), Aleksa Vasilić (Crvena zvezda), Stefan Mladenović (Čukarički), Andrija Maksimović (Crvena zvezda), Jovan Ćirić (Mladost, Lučani), Vasilije Kostov (Crvena zvezda), Đorđe Ranković (Crvena zvezda), Uroš Đorđević (Crvena zvezda), Uroš Đorđević (Grafičar);

Napadači: Bogdan Kostić (Partizan), Mihajlo Cvetković (Čukarički), Aleksa Damjanović (Crvena zvezda).



tagovi

Jovan DamjanovićFSSkadetska reprezentacija Srbijekadeti SrbijeEP za kadete

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara