Barak Bahar (©Reuters)
Barak Bahar (©Reuters)

Izrael se razišao sa selektorom, Barak Bahar postavio uslove

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 12:39

Bivši kormilar Crvene zvezde traži ugovor na četiri godine i petoricu svojih pomoćnika

Izrael je spreman za novi početak. Posle tim menadžera reprezentacije Izraela Josija Benajuna sa funkcije selektora nacionalnog tima otišao je Alon Hazan. Njih dvojica zapravo plaćaju cenu neuspeha u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.

Vatrogasac i spasilac bi trebalo da bude Barak Bahar, doksorašnji strateg Crvene zvezde, ali samo ukoliko savez prihvati uslove koje je trofejni trener postavio. Prema navodima izraelskih medija, Bahar će tražiti četvorogodišnji ugovor, kao i petoricu saradnika koji su mu pomagali u Beogradu, a to su Gaj Carfati, Adam David, Dani Inbar, Dror Šimšon i Gaj Vajzinger.

Izabrane vesti

Ako predsednik saveza Šino Zoerc ne bude blagonaklon u pregovorima, razmatraće se preostali kandidat Ran Ben Šimon, mada je jasno da se Bahar u Izraelu kotira kao najbolji trener u istoriji te zemlje. Osvojio je šest titula sa Hapoel Ber Ševom i Makabijem iz Haife, učestvovao u Ligi šampiona sa timom iz Haife, odakle je došao na kormilo Crvene zvezde prethodnog leta. Međutim, nije položio prvi inostrani test. Očekivanja u Ljutice Bogdana su bila velika, i ona ne trpe drugo mesto u Mozzart Bet Superligi na polusezoni i izostanak evropskog proleća iz grupe Lige šampiona u kojoj je rival bio Jang Bojs.

Težak posao čeka Bahara ako se lati selektorske funkcije, jer Izrael je smešten u A diviziju Lige nacija, u grupu sa Belgijom, Francuskom i Italijom. Navijaće u Ljutice Bogdana da Izraelci promovišu Baraka, pošto posle decembarske smene imaju obavezu da mu isplaćuju plate dok ne pronađe novi angažman. A to nije mala stavka u Zvezdinom budžetu, imajući u obzir jačinu Baharovog trogodišnjeg ugovora, kao i propartne režije poput plata njegovih pomoćnika.


tagovi

Barak Baharreprezentacija IzraelaJosi Benajun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara