Džunior Flemings (©Reuters)
Džunior Flemings (©Reuters)

Iz Kingstona, preko Amerike i Francuske, do Voždovca

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 21:04

Reprezentativac Jamajke novi igrač Zmajeva

Krilni napadač Džunior Flemings (27) novi je fudbaler Voždovca. Reč je o reprezentativcu Jamajke, koji je u Beograd stigao iz Francuske, gde je prošle sezone igrao na pozajmici iz Tuluza za drugoligaški Nior. Prethodno je bio u Sjedinjenim Američkim Državama, nastupajući za nekoliko različitih klubova iz drugoligaškog ranga, a karijeru je počeo u Tivoli Gardensu iz rodnog Kingstona.

Flemings je sa Zmajevima dogovorio jednogodišnju pozajmicu, navodi se u klupskom saopštenju.

Izabrane vesti

U dresu sa državnim grbom nastupao je 26 puta, postigavši četiri gola.

"Nedostajao nam je u rosteru igrač na poziciji desnog krila i po mogućstvu drugog centralnog napadača, a izbor je pao na Flemingsa. Dolazi iz takmičarskog ritma, tako da nadamo se da će pomoći našem mladom timu da iskaže u potpunosti svoj potencijal. Dugo smo pregovarali sa njim i francuskim klubom. Očekujemo da vrlo brzo prihvati sve zahteve i principe igre i sigurni smo da smo napravili dobar posao", naveo je sportski direktor Voždvoca Bojan Leontijević.

Pre nego što je prihvatio poziv iz Beograda, momak rođen u Kingstonu prvo se potrudio da na internetu sazna nešto o Voždovcu. 

"Znao sam da dolazim u najmlađi tim u Evropi. Istraživao sam malo o klubu, igračima, rezultatima u prošlosti. Tim mi je na prvom mestu i daću sve od sebe da kao ekipa napravimo što bolje rezultate".

Dolaskom među Zmajeve Fleming će imati priliku da igra na krovu tržnog centra, dok je kao član drugog tima Njujork Red Bulsa već nastupao na terenu sa veštačkom podlogom

"Nikad nisam igrao na ovakvom stadionu, koji se nalazi na krovu tržnog centra. Izgleda veoma kreativno. Imam iskustvo igranja na veštačkoj travi, prija mi, jer tako i moja brzina može da dođe do izražaja", istakao je novi fudbaler Zmajeva.


tagovi

fk voždovacLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara