Lorenco Insinje (Foto: AFP)
Lorenco Insinje (Foto: AFP)

Insinje se nada odlasku na EURO: Zašto da ne?

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.24. | 20:17

"Mnogi igrači iz MLS su pozvani u državni tim, od Argentine pa sve do Grčke", kaže omaleni Italijan

Pre nepune tri godine je sa 'desetkom' na leđima predvodio Italiju do trofeja na Evropskom prvenstvu, ali već neko vreme Lorenca Insinjea nema na fudbalskoj mapi Evrope. Samim tim ni u reprezentaciji Azura. Ipak, omaleni fudbaler rođen u Napulju nije odustao od ideje da ovog leta brani titulu prvaka Starog kontinenta.

Insinje je pre više od godinu i po dana napravio neočekivan potez odlučivši da u najboljim godinama napusti Napoli i potpiše za Toronto. Međutim, nije Italijan napravio bum u Ontariju kakav se očekivao u prvih godinu i po dana. Aktuelnu je pak započeo sjajno, u uvodna tri kola postigao je dva gola i ponadao se da bi mogao da se nađe u avionu za Nemačku.

Izabrane vesti

Fudbaler Toronta je uoči objavljivanja spiska govorio za Cronache di Spogliatoio, istakavši kako ne vidi razlog zbog kojeg ne bi dobio poziv za EURO, ali izgleda da Lučano Spaleti misli drugačije, budući da ga nije uvrstio na pretposlednji spisak pred kontinentalnu smotru, za prijateljske utakmice sa Venecuelom i Ekvadorom nije pozvao.

"Došao sam u Ameriku da igram fudbal i radiću to sve dok mi moje telo bude dozvoljavalo. Mnogi igrači iz MLS su pozvani u državni tim, od Argentine pa sve do Grčke. Zato ne vidim zašto ne bih verovao i radio naporno kako bih dobio poziv", izjavio je Insinje za pomenuti medij, prenosi Korijere delo Sport.

Bivši fudbaler Napolija je poslednju utakmicu za reprezentaciju odigrao u martu 2022. godine u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Severne Makedonije kada su Azuri poraženi minimalnim rezultatom. Od prelaska u Toronto više se nije pojavljivao u državnom timu, ali to ga ne sprečava da se nada...

"Nadam se da ću dobiti poziv za Evropsko prvenstvo. Spaleti je broj jedan, ako me ne pozove, prihvatiću to bez problema. Uvek ću biti tu za nacionalni tim i prihvatiti odluku kakva god bila. Primiti poziv je uvek izvor ponosa. Duboko u srcu nadam se da ću biti sa njima", iskren je 32-godišnji Italijan.


tagovi

Lorenco Insinjefudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara