Brajan Brobi (AFP)
Brajan Brobi (AFP)

Hraniš ga, gajiš ga, izda te i opet ga vratiš…

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 12:32

Ajaks dovodi napadača Lajpciga

Manje od godinu dana prošlo je od velike pompe koja se digla oko prelaska talentovanog napadača Brajana Brobija iz Ajaksa u Lajpcig.

Mladi Holanđanin je zimus odlučio da odbije novi ugovor u Ajaksu, da sačeka leto i kao slobodan igrač pređe u Lajpcig. Mnogo su tada bili ljuti u Ajaksu na Brobija njegovog agenta Mina Rajolu. Nudili su Brobiju sjajne uslove, imali velike planove za njega i smatrali ga najtalentovanijom “devetkom” iz njihove škole još od vremena Patrika Klajverta.
“Potpuno sam razoren. Imali smo odličan plan sa Brobijem kao što smo ga imali sa Rajanom Gravenberhom“,
govorio je tada sportski direktor Mark Overmars.

Izabrane vesti

I kapiten Dušan Tadić je bio razočaran potezom mladog saigrača.
“Ne razumem ga. Ne znam zašto bi želeo da ode. Ne postoji bolja sredina od Ajaksa za mlade talente. Nigde na svetu. Pogledajte Frenkija de Jonga (Barselona), Matijsa de Lihta (Juventus), Donija van de Beka (Mančester Junajted) ili Seržinja Desta (Barselona) dokle su dogurali. Pogledajte Rajana Gravenbarha kako napreduje. Rekao sam mu da treba da ostane i igra za klub svojih snova. Ne za Lajpcig, koji nije realno njegov dečački klub. Da je ostao još dve-tri sezone, sigurno bi vredeo između 80.000.000 i 90.000.000 evra. A zatim bi mogao da ide samo u top klubove. Svaki put kažem mladim igračima da će plakati za Ajaksom jer je Ajaks ipak nešto posebno“
, pričao je tada Tadić.

Uzalud je bilo sve, Rajola je ovdeo Brobija u Lajpcig.

Ali u Nemačkoj se stvari nisu odvijale onako kako su Rajola i Brobi zamislili. Trener Nagelsman koji je želeo mladog napadača, nije ga ni dočekao u klubu pošto je otišao u Bajern. Amerikanac Džesi Marš nije baš bio toliko oduševljen Brobijevim talentom i davao mu je šansu na kašičicu. Mladi Holanđanin je igrao na 14 mečeva uglavnom kao rezerva i nije postigao nijedan gol. Ni novi trener Lajpciga Domeniko Tedesko ne vidi Brobija u planovima pa Holanđanin posle samo šest meseci u Nemačkoj pakuje kofere i…

Vraća se u Ajaks!

Bez obzira što je je izdao klub, što ih je uzeo za srce, u Amsterdamu su spremni da oproste mladom napadaču i da ga vrate već ove sezone. Pregovori su u odmakloj fazi. Brobi bi trebalo da dođe na pozajmicu a još se pregovora o opciji otkupa. Ajaksu će od januara biti potreban još jedan centarfor jer prvi strelac Sebastijen Ale odlazi na Kup afričkih nacija. Doduše, i kapiten Dušan Tadić može vrlo uspešno da odigra kao najistureniji napadač tako da Brobija ne čeka garantovano mesto u startnih 11. Ali ga makar čeka šansa da se iskupi i pokaže potencijal zbog kojeg su u Ajaksu tugovali pre nekoliko meseci.


tagovi

Brajan BrobiZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara