Gvardiola: Ovakav poraz boli, uradili smo sve što smo mogli

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 00:41

Strateg Građana razočaran posle eliminacije

Uspeo je Karlo Ančeloti da nadmudri Pepa Gvardiolu, ostavi fudbalsku estetiku po strani i odvede Real Madrid u novo polufinale Lige šampiona. Sa druge strane, branilac titule je i pored dominantne igre morao da se pomiri sa činjenicom da ga je penal serija koštala kraja puta, te da će evropsku krunu predati novom vlasniku.

Kraj snova o odbrani prestižnog trofeja očekivano je uticao da Gvardiola razočaran napusti Etihad.

Izabrane vesti

"Ne žalimo zbog onoga što smo uradili. Bili smo odlični u svim segmentima, ali nažalost nismo pobedili... Stvorili smo sijaset šansi za pobedu, ali fudbal se na kraju svodi na broj postignutih golova. Hvala mojim igračima. Rezultat na kraju odlučuje te je Real u polufinalu, a ne mi", izjavio je Gvardiola.

Promašaji Bernarda Silve i Matea Kovačića sa bele tačke bili su dovoljni da sruše snove Građana.

"Učinili smo sve da ostvarimo cilj i malo je falilo da u tome i uspemo. Ovakav poraz boli, ali je istovremeno ovo bio fantastičan način da izgubimo. Od srca sam zahvalan igračima, bili su izuzetni. Johan Krojf je rekao da sreća ne postoji i u tome se slažem se. Boli poraz, osećamo se loše, ali smo uradili sve što smo mogli. Šta da kažem ovim igračima? Pokazali smo da možemo da igramo protiv velike ekipe. Šta smo više mogli da uradimo?", kazao je Španac i istakao da su Akanđi, Hland i De Brujne tražili izmene jer su tokom produžetka osetili umor i nisu mogli da nastave utakmicu.


tagovi

Liga šampionaMančester SitiPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara