©Reuters
©Reuters

Gajić prelazi u Benevento, otkup 2022. godine za 11.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.01.21. | 16:53

Argentinac na pragu prelaska u ekipu Pipa Inzagija

Benevento i CSKA postigli su dogovor oko transfera argentinskog napadača Adolfa Gajića u redove italijasnkog prvoligaša.

Mladi golgeter, hrvatskog porekla, stigao je u Moskvu prošlog leta iz San Lorenca za 8.500.000 evra, ali se nije prilagodio na novu sredinu, pa je postigao samo jedan gol na 18 mečeva. Doduše, šansu je uglavnom dobijao na kašičicu, pa se očekuje da će dobiti mnogo više prostora u ekipi Pipa Inzagija.

Izabrane vesti

Gajić (21) je rođen u Kordobi, nastupao je za selekciju Argentine do 20 godina, a u septembru prošle godine debitovao je i za seniorski tim Gaučosa, u prijateljskoj utakmici protiv Meksika. Mladi napadač je u omladinski pogon San Lorenca stigao sa 15 godina, a za seniorski tim iz Buenos Ajresa zabeležio je 28 nastupa i postigao osam golova. CSKA je najviše verovao u njegov potencijal, ali je jasno da još uvek nije spreman da preuzme glavnu ulogu u redovima Armejaca.

Gajić u Benevento stiže na šestomesečnu pozajmicu, koja će biti automatski produžena na još godinu dana, u slučaju da stameni Argentinac odigra 50 odsto utakmica za Benevento do kraja sezone. Opcija otkupa 2022. godine iznosiće 11.000.000 evra, a do tada će Italijani otplaćivati čitavu platu igrača.

Benevento je plasiran na 11. mesto Serije A, ali ima problema sa efikasnošću. Đanluka Kaprari i Đanluka Lapadula su najefikasniji sa po tek četiri pogotka.


tagovi

Adolfo GaićZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara