Feđa Dudić (Star sport)
Feđa Dudić (Star sport)

Feđa Dudić pali Šumadiju: Ide mesec dana pakla, nismo normalni, pravimo čuda

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 17:58

Strateg Kragujevčana još jednom apelovao na navijače da pruže još jaču podršku u sredu

Zapalio je Feđa Dudić fudbalski požar u Šumadiji i dodaje benzin na njega iz utakmice u utakmicu. Danas je oko 4.000 Kragujevčana prisustvovalo jednoj od najboljih utakmica viđenih u našem prvenstvu u poslednjih nekoliko godoina i trileru sa sedam golova koji je završen srećno po Kragujevčane.

Bosanski stručnjak je preporodio Radnički koji igra najbolju sezonu u istoriji kluba, drži četvrto mesto na tabeli Mozzart Bet Superlige Srbije, a plasirao se i u polufinale Kupa Srbije. Istorijski plasman u Evropu je nadohvat ruke. Pogotovo nakon velike pobede danas protiv direktnog rivala…

Izabrane vesti

“Pre svega, želim da se zahvalim kolegi na realnom gledanju utakmice. Mislim da će svaki akter pamtiti današnju utakmicu, a pogotovo mi. Bio je ovo meč visokog intenziteta koji se prelamao na jednu pa na drugu stranu. Moglo je da ode i na njihovu… Da je Miladinović dao gol, verovatno bi Čukarički pobedio… Ali eto. Bio sam ljut na golmana Lekovića na poluvremenu zbog drugog gola i reakcije pre trećeg gola. Rekao sam mu: ‘Ajde izađi sad, pokaži da si pravi i da vrediš’. Izašao je i spasao nas kad je trebalo. Mislim da smo u drugom poluvremenu do četvrtog gola diktirali tempo, bili agresvniji i čvršći na lopti… Pre gola samo imali isto jednu dobru situaciju kada je golman odbranio Đuriću”, rekao je Dudić posle meča.

Strateg Šumadinaca je objasnio i zašto je danas vuiđen fantasičan fudbal na Čilka Dači

“Velika pobeda i utakmica koja će se pamtiti. Ne viđa se često da se u utakmici ovakve važnosti igra ovako otvoreno. Obično ovakve utakmice odlučuje jedan gol na 0:0. Igra se čvrso i na čekanje nekog prekida… Ali, ovo je fudbalska filozofija i nas, i Čukaričkog. Drago mi je zbog toga”. 

Apeluje Dudić na Kragujevčane da isprate ekipu i pruže joj još veću podršku. 

“Ovo je definitivno sezona koja će se zlatnim slovima pisati u istoriji kragujevačkog fudbala. Nadamo se da ćemo izdržati do kraja, da nećemo stati na ovome i da ovo neće biti samo sezona u kojoj se lepo igralo i u kojoj se publika vratila na stadion. Nadam se da će biti ‘hepiend’. Pozivam publiku u sredu, a ne znam da li treba bolji poziv od ovoga danas. Probaćemo i smoći snage da izguramo i tu utakmicu. Igramo paralelno kup i prvenstvo, nismo normalni… Imamo 14-15 igrača ali ne odustajemo, ne predajemo i ne spuštamo gard nikome”. 

Može li Radnički da izdrži sa tom rotacijom ovakav paklen tempo?

“Probaćemo, imamo sve manje i manje igrača, kadar je totlano sužen… Sad imamo mesec dana pakla. Dobro je što smo spremni i što dobro trčimo. Naše utakmice nije lako igrati jer je uvek veliki intenzitet. Imali smo pre pet dana utakmicu na veštačkoj travi sa odličnim protivnikom, gdje je takođe bio jak tempo utakmice. Igramo i ove dnevne utakmice i tu se dodatno trošimo. Danas nije bilo nešto preterano vruće, ali opet je bilo sunce posle ova tri, četiri hladna dana. Sparno je i teško igračima. Videlo smo to na zagrevanju. Pogotovo ovim malo starijim igračima. Odmorićemo malo i ponovno probati u sredu da napravimo čudo jer ovo što radimo je stvarno čudo”.


tagovi

Feđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara