Everton u Majncu našao zamenu za Geja, cena – 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.19. | 22:02

Mogu li Karamele da obore cenu?

Nije se desilo zimus, ali sada je svima jasno da bi samo čudo moglo da spreči transfer Idrise Geja iz Evertona u PSŽ.

Dva kluba dogovorila su obeštećenje od 32.000.000 evra i bonuse, dok Senegalca čeka bogati petogodišnji ugovor, a Everton je već našao zamenu za svog svestranog vezistu. I to u Majncu.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - sreda, 24. jul

Reprezentativac Obale Slonovače s francuskim papirima Žan Filip Gbaman projektovan je kao idealna zamena za Geja, pritom je i šest godina mlađi, što je Marku Silvi izuzetno važno u novom projektu. Ali, mali problem u ovom trenutku predstavlja traženo obeštećenje od 35.000.000 evra. Jasno je svima da će Everton novac od prodaje Geja odmah usmeriti u kupovinu Majncovog univerzalca, ali se na Gudison Parku nadaju da će uspeti da spuste cenu makar na sumu ispod 30.000.000 evra. Ali, kako je Gbaman prošle godine produžio ugovor s klubom do juna 2023, Majnc ima pravo da se nada većem obeštećenju.

Gbaman podjednako dobro pokriva pozicije defanzivnog i centralnog veziste, pa čak i štopera, što bi treneru Marku Silvi definitivno otvorilo neke nove mogućnosti. Povodom ovih spekulacija oglasio se i Gbamanov agent Bernar Kolinjon koji tvrdi da je ovo velika šansa za njegovog klijenta.
“On je jako uzbuđen zbog mogućnosti da pređe u Everton. Prelazak u tim iz Premijer lige koji je u gornjem domu tako jako šampionata predstavlja veliku šansu za njega i pravi naredni, veliki korak u karijeri“, poručio je Kolinjon.

Uzimajući sve izgovoreno, jasno je da će se Gbaman i njegov savetnik boriti da se transfer dogodi što pre.

Ali, prvo da vidimo Geja u opremi PSŽ...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara