Duljaj (©MN Press)
Duljaj (©MN Press)

Duljaj na derbiju kao "sokolovo oko": Ko ima moj broj, neka me ne zove tokom utakmice

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.04.24. | 11:42

„Ovo je veliki korak za sudiju Ilića, ali mali za fudbal“, poručio trener Partizana

Na 173. večitom derbiju Igor Duljaj će biti – gledalac. Ali sa privilegijom da će moći tokom meča da priča sa članovima stručnog štaba Partizana.

Kako će sve to da izgleda nakon turbulentne nedelje u Humskoj i sukoba unutar „struke“, to bog sveti zna, iako su se, barem nominalno, zakopale „ratne sekire“ zarad mira pred derbi.

Izabrane vesti

Četiri žuta kartona dobijena tokom sezone Mozzart Bet Superlige suspendovala su prvog trenera Partizana Duljaja sa meča protiv Crvene zvezde, što je raritet kakav se do sada, verovatno, nije dešavao u istoriji najveće svetkovine srpskog fudbala.

„Nije baš prijatna situacija. Nije ni fudbalska. Ne znam da li se ikada na derbiju desilo da trener ne može da prisustvuje zbog kartona. Ima i moje krivice, zasluženo sam neke dobio. Problem može da bude samo u komunikacije tokom utakmice, jer ekipa se sprema nekoliko dana za ono što će biti sutra, radiće ono što smo se dogovorili. A, ako nešto bude potrebno, putem telefona ću razgovarati sa nekim od pomoćnika. Zato, ko ima moj broj, molim ga da me ne zove tokom utakmice“, našalio se Igor Duljaj.

Ali makar će sa pozicije sa vrha neke od tribina imati bolji „pregled igre“ tokom utakmice.

„Ja još nemamo to iskustvo, potrebno je da prođe neko vreme, da bi trener mogao u datom trenutku sve da vidi. Ovo je težak posao, lakše će možda nešto da se vidi odozgo, iz druge perspektive. Spremamo se, igramo onako kako treniramo, tako da će momci kada izađu na teren tačno znati šta ko treba da radi“.

Iako je možda iz ugla Partizana važniji meč sa istim protivnikom na istom stadionu u sredu, u polufinalu Kupa Srbije, Duljaj ne razmišlja na taj način.

„Svaki derbi je poseban. Ova utakmica, kao i sve druge, može mnogo toga da reši ili da odloži neke stvari. Utakmica u sredu je isto tako posebna utakmica, koja može da donese borbu za trofej. A, mi se, kao i pred svaku, pripremamo samo za ovu prvu narednu utakmicu. Kolega Milojević odlično poznaje Partizan, kao i mi njegovu ekipu, teško da može da bude iznenađenja. Ovaj meč će biti drugačiji u odnosu na prethodni, tada smo dugo imali igrača manje. Voleo bih da se ponovi da bude dosta golova, što više publike i da bude pravi spektakl“.

Osetna je razlika u odnosu na prethodni derbi: tada je Partizan bio prvi na tabeli, dok sada ima sedam bodova manje od večitog rivala. Ni interesovanje nije isto kao pre mesec i kusur.

Možda je, ako sam dobro primetio, pala euforija što se tiče prodaje karata. Ne znam da li je možda zbog toga što je nova utakmica već u sredu. Kod igrača promenu nisam primetio. Rade maksimalno odgovorno, oni znaju da sa moje strane nemaju nikakav pritisak“.

Iako je opšti stav stručne javnosti nakon prethodnog derbija bio da je sudija Pavle Ilić oštetio crno-bele, on je dobio poverenje da ponovo deli pravdu sutra na „Marakani“.

„Publika najbolje vidi kada su neke stvari u pitanju. Verujem da je ovo za sudiju veliki korak, ali je mali za fudbal. Suđenje neću komentarisati, ali moram da istaknem da kada sam pričao o nepoštovanju prema Partizanu, dešava se da i ja pravim greške, kažem neke stvari kojih se kasnije stidim. Ali ovaj sudija je pokazao nepoštovanje prema Zahidu i niko to nije sankcionisao. To nije sportski. Treba da budu po strani i sudije i treneri, a da glavni akteri budu igrači, jer ljudi žele da gledaju njih. Da se priča o golovima, ambijentu, momentima. Moramo i u svet da pošaljemo lepu sportsku priču“.

Činjenica je da Partizan od poslednjeg derbija ima veliki pad u igri. Sa bodovnog plusa došao je do debelog minusa i maltene izgubljene šampionske trke i to je nešto što ne može da se ne primeti.

„Igrače koji su u Partizanu sam ja selektirao, a klub je učinio sve da oni dođu. Ako postoji neka odgovornost zbog loših igara, to ide na moja leđa. Ali, nemojte da zaboravite da izuzetno teško da ako nešto nije kako treba poslednjih godina, sve se promeni za samo godinu dana. Mnogo je onih koji nisu verovali da ovaj tim može da bude prvi na tabeli do marta. Ključno pitanje je ima li ova ekipa perspektivu. Ja verujem da ima i da će to pokazati vreme koje je pred nama. Tokom zimskog prelaznog roka smo ostali bez dva važna domaća igrača, a to znači da Partizan ima kvalitetne igrače. I ja ću uvek čvrsto stajati iza njih i kada je dobro i kada je loše“.

Imao je Duljaj i poruku za Dejana Stankovića, koji je prethodnih dana bio u Milanu uz sina, koji se borio sa velikim zdravstvenim problemom.

„Moj kolega Dejan Stanković vodi borbu uz svog sina Stefana, želim da ga pozdravim i da mu poželim da Stefan što pre ozdravi“, poručio je Igor Duljaj.


tagovi

Igor DuljajFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara