""
""

Deriju gori pod nogama

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.17. | 11:12

Dandalk je blagi favorit

Fudbaleri Kork Sitija žestoko su ušli u novu sezonu jasno rešivši da zbace Dandalk sa trona. I na korak su da uspeju u tome. Istina, onaj jučerašnji poraz od Slajga (0:1) je verovatno oborio neke tikete, ali popularni Buntovnici imaju čak 17 bodova više od drugoplasiranog Dandalka, a čak 24 od trećeg Deri Sitija, pa ih to ni nije nešto preterano potreslo.

Upravo se pomenuti dvojac sastaje na zatvaranju 26. kola Premijer divizije. Iako ima još da se igra, jako je teško zamisliti da Dandalk ostane bez Evrope. Kao što rekosmo, današnji gost ima 50 bodova, sedam više od Derija, potom slede Šamrok sa 41, Brej sa 38, Bohemijans ima 33, Limerik 31... Zaključak - daleko više gori pod nogama domaćinu nego Dandalku. 

Izabrane vesti

Deri je nakon četiri vezana trijumfa u ligi upisao poraz upravo protiv Dandalka pre nedelju dana u kupu, tako da se može reći da je u blagom padu forme. Dandalk je u skroz suprotnoj priči jer je posle niza od četiri meča bez pobede zaređao tri takmičarska trijumfa.

Ipak, valjalo bi imati na umu da je Deri izašao kao pobednik iz poslednjeg duela sa Dandalkom na svom stadionu u martu ove godine (3:1). Prilično ohrabrujuće s obzirom na to da je Dandalk pre toga vezao četiri pobede na Derijevom stadionu.

Potkrade se tu po koji poraz, ali može se reći da su i Deri i Dandalk dobri kod kuće, odnosno na strani. Dandalk ima jedan od najefikasnijih napada, a i odbrana mu je među najtvrđima u ligi. I Deri je negde u vrhu kada je reč o ovim parametrima.  

REPUBLIKA IRSKA 1 - 26. KOLO:

Petak

Brej - Drogeda 2:1 (1:0)
Golvej - Šamrok 1:2 (1:0)
Sent Patriks - Fin Harps 4:0 (1:0)
Kork Siti - Slajgo 0:1 (0:0)

Subota

Limerik - Bohemijans 1:0 (1:0)

Nedelja

15.30: (3,60) Deri (3,30) Dandalk (2,00) 

(FOTO: Shutterstock)

 


tagovi

Republika Irska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara