Fudbaleri Dandoka (©Reuters)
Fudbaleri Dandoka (©Reuters)

Derbi u Irskoj, Dandok opet muči Šamrok

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 14:38

Najzanimljiviji meč 19. kola mogao bi da donese debi Danijelu Keliju, novom pojačanju domaćeg tima koji je svojevremeno igrao za goste

Veliki derbi u 19. kolu prvenstva Republike Irske. Aktuelni šampion Šamrok Rovers od 21.00 časova dočekuje prošlogodišnjeg učesnika grupne faze Lige Evrope, Dandok.

Uoči ovog kola čak tri tima dele prvo mesto. Po 35 bodova imaju Šamrok, Sent Patriks i Slajgo Rovers. Dandok s druge strane poprilično zaostaje za njima, tek je šesti na tabeli, sa 11 bodova zaostatka. Ipak, u tom klubu bi verovatno bili zadovoljni da završe sezonu na četvrtoj poziciji, pošto bi im ona donela kvalifikacije za Ligu konferencije. Za to su još u igri, pogotovo zbog serije rezultata u poslednje vreme.

Izabrane vesti

21.00: (1,97) Šamrok (3,30) Dandok (3,70)

Dandok je veoma slabo otvorio sezonu, ali je u poslednjih pet kola ostvario tri pobede, remi i poraz. U seriji je od tri meča bez poraza i uspeo je da sustigne na tabeli Drogedu.

Sada mu je rival Šamrok, sa kojim je uspešno izlazio na kraj u poslednje dve godine. Savladao ga je na tri od poslednja četiri susreta, ali dva puta tek posle produžetaka, u mečevima za trofej. Prvo je Dandok u decembru osvojio Kup Republike Irske, a zatim u martu ove godine i Superkup te zemlje.

Posle tih duela obe ekipe su ostvarile u prvenstvu po pobedu na svom terenu sa po 2:1. Poslednji njihov okršaj viđen je 21. maja, kada je Danijel Keli doneo Dandoku sva tri boda. Od poslednjih 10 okršaja na svom stadionu, Šamrok je samo dva puta savladao Dandok. Još dva puta su odigrali 0:0, svi ostali mečevi su pripali gostima, u 90 minuta ili posle produžetaka.

Šamrok se pojačao novim veziistom neposredno pred ovaj meč. U četvrtak je zvanično novi član zeleno-belih postao 29-godišnji Ričard Tauvel, nekadašnji igrač Dandoka. On je prethodne četiri godine proveo u Engleskoj, gde je igrao za Brajton, Roteram i Salford.

Derbi 19. kola bi mogao da bude Tauvelu prvi meč u Šamroku, ali i poslednji Petu Hobanu u dresu Dandoka. Strelac četiri pogotka ove sezone je velika želja prvaka Severne Irske Linfilda, a tamošnji mediji javljaju da bi transfer trebalo uskoro da bude kompletiran.


tagovi

Republika IrskaIrska 1ŠamrokDandok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara