Entoni Edvards (©AFP)
Entoni Edvards (©AFP)

Barkli o poređenju Edvards - Džordan : Prestanite sa tim, jedino zajedničko im je boja kože

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 12:17

Legendarni Čarls Barkli se iznervirao

Denver je izjednačio, ali Minesota se ne predaje. Nema ni razloga, jer Entoni Edvards ove sezone pruža sjajne partije u NBA ligi, zbog čega ga mnogi ljubitelji košarke već proglašavaju legitimnim kandidatom za MVP titulu i čak upoređuju sa verovatno i najvećim imenom koje je kročilo na parket najjače lige na svetu – Majkl Džordanom.

Nezadovoljan zbog toga, legendarni Čarls Barkli je gostujući u emisiji NBA on TNT pozvao navijače da prekinu sa poređenjem ova dva igrača.

Izabrane vesti

“Amerikanci, molim vas. Prestanite sa tim stvarima“, započeo je Barkli

“Ovaj momak (Edvards) igra dobre plej-of utakmice. Mislim da će biti sjajan igrač. Sjajna je osoba i navijamo za njega.“

Nakon toga, uključio se u razgovor i legendarni Šekil O’Nil, upitavši da li je Entoni Edvards igrački sličan Majkl Džordanu, na šta je Barkli sa osmehom odgovorio?

“Naravno da ne. Sličan kome? Jedina sličnost im je boja kože. Nije ni blizu Majkl Džordanu. Zašto jednostavno ne pustimo ljude da rade svoj posao i gledamo ih. Zašto moramo reći, ’Pa, on je kao Majkl Džordan’“, rekao je Barkli.

Da li je Barklija iznervirala pogrešna procena od pre nedelju dana, posle drugog brejka Minesote u Koloradu, kada je izjavio da će tim iz Mineapolisa počistiti Nagetse i pride posebno nahvalio upravo Edvardsa, pitanje je na koje se verovatno neće dobiti odgovor.

Mada, ima istine u Barklijevoj izjavi. Biće potrebno još vremena da uopšte i počne da se priča o sličnostima Edvardsa i Džordana. Jedno je sigurno, mlada zvezda Vukova je na dobrom putu.

Do sada, Edvards u proseku postiže 32,1 poen, 6,5 skokova, 5,6 asistencija i 1,6 ukradenih lopti po utakmici u utakmicama plej-ofa NBA lige.

Peti meč je na programu u noći između utorka i srede od 04.30, a domaćin je Denver.



 


 


 


 


 


 



tagovi

Minesota TimbervulvsEntoni EdvardsMajkl DžordanČarls Barkli

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara