(© Reuters)
(© Reuters)

Čekajući ponude, Sergej bi na kraju mogao da potpiše za Lacio

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 10:29

Ugovor mu ističe naredne godine, a čelnici kluba neće dozvoliti da ode za džabe

Sapunica čiji je glavni akter Sergej Milinković Savić mogla bi da dobije novu, pomalo i neočekivanu, epizodu. I to u vidu ostanka srpskog reprezentativca u Rimu. Godinama se priča i piše kako ga žele poznatiji i platežno moćniji klubovi od Lacija, kako u Italiji, tako i u inostranstvu, mada poslednje informacije sugerišu da će centralni vezista budućnost vezati za stadion Olimpiko.

I to zato što mu, makar trenutno i zvanično, niko ne nudi saradnju, zbog čega se Sergej navodno oseća pomalo razočarano posle osam godina provedenih u Večnom gradu. Nadao se da bi ovog leta, konačno mogao da unovči dobre partije, međutim, prema informacijama Skaj Italije, od klubova Serije A koji su se u prethodnim prelaznim rokovima dovodili u vezu sa Sergejom nijedan ga sad ne traži dovoljno snažno kao ranije. Na primer, Juventus, iako se dugo pominjao kao favorit za potpis je pred dogovorom sa Adrijenom Rabioom oko nastavka saradnje; Inter je osigurao dolazak Davidea Fritezija iz Sasuola; Milan nema dovoljno resursa da plati koliko Klaudio Lotito traži, a uz to se nalazi u organizacionom haosu.

Izabrane vesti

Zato deluje najlogičnije da Milinković Savić potpiše za – Lacio. U situaciji kad ponude baš i ne pristižu, čelnici kluba razmišljaju pragmatično, te je predsednik Lototo stava da pred Sergeja stavi ponudu za obnovu saradnje, trenutno oročenu do juna 2024. Na taj način bi sigurno dobio komforniju poziciju od trenutne, jer ne bi dozvlio da ostane bez centa obeštećenja narednog leta, kad po sadašnjem stanju, Srbinu ističe ugovor.

Trenutno, Lotito zahteva 40.000.000 evra na ime obeštećenja. Navodno je Al Alhi iz Saudijske Arabije ponudio 38.000.000 evra, mada nije samo do novca. Ili nije uopšte do novca. Više je do stila i statusa. Sergeju se ne ide u arpaki svet, želi da igra fudbal u jakoj ligi. Čak i u Laciju, nije toliko loše. Možda nije kao u Interu ili Juventusu, ali sa kapitenskom trakom oko ruke u odsustvu Ćira Imobilea i ogromnom slobodom trenera Mauricija Sarija, posle osam godina provedenih Rimu, jasno je da se i njemu baš ne ne ide.

Osim ako ne stigne neka baš ekstra ponuda...

 


tagovi

LacioSerija AItalijaSergej Milinković SavićKlaudio Lotito

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara