Darko Brašanac (AFP)
Darko Brašanac (AFP)

Brašanac pokidao prednje ukrštene ligamente i propušta spektakl sa Realom u finalu Kupa kralja

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.04.23. | 19:29

Veliki peh i kraj sezone za srpskog vezistu

Veliki peh za Darka Brašanca u završnici sezone. Povreda zbog koje je pre tri dana morao da napusti igru protiv Elčea već posle 33. minuta ispostavila se vrlo ozbiljnom, zapravo jednom od najozbiljnijih sa kojima se fudbaleri suočavaju. Testovi koje je obavio početkom današnjeg dana pokazali su da je vezista Osasune pokidao prednje ukrštene ligamente i spoljašnji meniskus. To znači da je sezona za njega gotova, te da ga čeka višemesečna pauza, izvesno i preskakanje početka takmičarske 2023/24.

Iskusnom vezisti iz Čajetine operacija je zakazana za 17. april u Klinici Universidad de Navara.

Izabrane vesti

Prava šteta za nekadašnjeg igrača Partizana koji neće biti deo spektakla zakazanog za 6. maj zakazanog na seviljskoj La Kartuhi koja će biti domaćin finala Kupa Kralja između Real Madrida i Osasune. Biće to svakako utakmica ne samo sezone, već decenije za Rohiljose jer su do sada samo jednom u klupskoj istoriji igrali finale Kupa Kralja. Izgubili su ga 2005. godine od Betisa.

Dakle, neće se Brašanac i treći put ove sezone suočiti sa Kraljevskim klubom, budući da je u oba ligaška duela bio starter.

Brašanac je ove sezone odigrao 25 utakmica u Primeri i još sedam u Kupu, a za 1.463 minuta na terenu u svim takmičenjima isporučio je dva gola i asistenciju. Ugovor sa klubom iz Pamplone mu ističe za nešto više od dva meseca i pitanje je da li će ostati na El Sadaru.


tagovi

OsasunaDarko Brašanacprednji ukršteni ligamenti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara