Eliot Emblton slavi sa saigračem (©Reuters)
Eliot Emblton slavi sa saigračem (©Reuters)

Bitka za Čempionšip - Blekpul ili Linkoln

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 11:57

Danas na Vembliju finale plej-ofa za promociju

Hal i Piterboro su odavno obezbedili ulaznicu za Čempionšip, a danas na Vembliju za preostalo mesto u drugom engleskom rangu igraju Blekpul i Linkoln (16.00). Do finala plej-ofa za promociju dva tima su stigla pošto su izbacili Oksford, odnosno Sanderlend.

Blekpul je bio u fantastičnoj formi u poslednjim nedeljama ligaškog dela sezone. Bio je u seriji od četiri pobede, kojima je izborio treću poziciju. Završio je sa sedam bodova zaostatka za drugim mestom koje je značilo automatsku promociju.

Izabrane vesti

16.00: (2,65) Blekpul (3,10) Linkoln (2,80)

Osim pomenutog niza trijumfa, primetno je da na njima Narandžasti sa Blumfild Rouda nisu primili gol. Ta serija nastavljena je u prvom delu njihovog polufinala protiv Oksforda pobedom od 3:0 u gostima. Revanš se završio 3:3, ali Blekpul nikada nije bio u opasnosti da bude eliminisan.

U dve utakmice protiv današnjeg rivala Linkolna ove sezone Blekpul je izgubio sa 3:2 kod kuće i remizirao 2:2 u gostima. Vodili su izabranici Nila Kričlija u obe utakmice, ali su ostajali kratkih rukava.

Kada se radi o Linkolnu, on je ligaški deo okončao na petoj poziciji. Sakupio je tri boda manje od Blekpula. Linkoln je bio snažan kandidat za automatsko unapređenje tokom većeg dela sezone i u jednom trenutku je predvodio tabelu. Međutim, forma mu je pala u finalnom delu i skliznuo je u doigravanje.

Koliko je loše igrao u poslednje vreme pokazuje i podatak da je slavio samo na tri od poslednjih devet utakmica u gostima. Međutim, pristojna zaliha omogućila im je da ostanu u trci za Čempionšipom.

U polufinalnom obračunu igrači Majkla Epltona slavili su na domaćem terenu protiv Sanderlanda sa 2:0. Revanš utakmica je ponovo pokazala probleme koje Impsi imaju na putovanjima. Crne mačke su anulirale minus, imale 2:0, a onda je Linoln pogodio metu i kvalifikovao se u finale baraža.

ENGLESKA 3 - PLEJ-OF ZA PROMOCIJU (VEMBLI)

Nedelja

16.00: (2,65) Blekpul (3,10) Linkoln (2,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Engleska 3BlekpulLinkoln

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara