@ibfk2014
@ibfk2014

Aruka imala dogovor sa Zvezdom, on želeo samo u Tursku: Opoku nakon disciplinskih mera završio u Bašakšehiru

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 00:33

Engleski štoper bio pod sankcijama u Aruki i radio odvojeno od ekipe nakon što je na društvenim mrežama poručio da nikada nije doživeo tako odvratno ponašanje od kluba

Nekoliko dana pre nego što je kompletirala transfer Nasera Đige iz Bazela, Crvena zvezda bila na pragu okončanja posla sa portugalskom Arukom oko dolaska engleskog štopera Džeroma Opokua, ali je na kraju na stadion Rajko Mitić stigao mladi fudbaler iz Burkine Faso.

Opoku je danas produžio otišao na pozajmicu u Bašakšehir, nakon što je produžio ugovor sa Arukom do leta 2026. godine, čime su okončani prilično burni dani kroz koje je ovaj igrač prošao u proteklom periodu.

Izabrane vesti

Naime, Englez je bio pod disciplinskim merama u Aruki i radio odvojeno od ekipe nakon što je na društvenim mrežama poručio da nikada nije doživeo tako odvratno ponašanje od kluba. Portugalski Rekord piše da se sve to dogodilo nakon što je Opoku odbio prelazak u Crvenu zvezdu, sa kojom je Aruka imala sve dogovoreno, pošto je želeo da ode u Tursku.

Na kraju, crveno-beli su pronašli novo rešenje za štopera, a Opoku u finišu prelaznog roka u turskom fudbalu ispunio želju da pređe u Bašakšehir. Aruki je očigledno uslov bilo potpisivanje novog ugovora, a Rekord otkriva da će klub iz Istanbula platiti pozajmicu, uz opciju otkupa na kraju sezone.

Džerom Opoku je rođen u Londonu, a vodi poreklo iz Gane, tako da poseduje oba državljanstva. Ponikao je u Fulamu, za koji je igrao od svoje osme godine, ali nije zabeležio seniorski debi, iako je tri sezone bio deo prvog tima sa Krejven Kotidža. Išao je na pozajmice u Akrington Stenli, Plimut i danski Vejle. Prošlog leta, Opoku je stigao u Aruku kao slobodan igrač, a prošle sezone za portugalski tim je zabeležio 29 nastupa.



tagovi

Džerom OpokuLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara