Golman Antverpena Sene Lamens (©AFP)
Golman Antverpena Sene Lamens (©AFP)

Antverpen opet sa rezervnim golmanom, može li to da pogura drugoligaša u finale Kupa Belgije?

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 10:45

Revanš meč između branioca trona i Ostendea na programu je ovog četvrtka od 20.45 časova

U sredu smo dobili prvog finalistu Kupa Belgije, Union Sen Žiloaz je bio bolji od Klub Briža, a večeras ćemo saznati i ko će mu biti rival u meču za trofej. Od 20.45 časova na programu je revanš utakmica između Antverpena i Ostendea.

Prvi duel između aktuelnog šampiona i drugoligaša, odigran pre tri nedelje, završen je 1:1. Antverpen je prvi poveo, pokušavao je da postigne i drugi gol, ali jednostavno mu se nije dalo. Umesto toga, jedini šut koji je uputio Ostende ka golu rivala, a poslao ga je Evan Henderson, završio je u mreži Velikog crvenog.

Izabrane vesti

Uprkos tome što se baš i nije proslavio na toj utakmici, 21-godišnji golman Sene Lamens će dobiti novu šansu. Najavio je trener Antverpena Mark van Bomel da neće odstupiti od svoje prakse da mu Žan Bute brani samo prvenstvene mečeve, a da Lamens čuva mrežu u kupu.

Biće veliki šok ako prošlogodišnji osvajač duple krune večeras bude eliminisan iz takmičenja. Ne samo da je Ostende drugoligaš, nego je u toliko ozbiljnoj finansijskoj krizi, da je blizu ispadanja u treći rang.

20.45: (1,25) Antverpen (6,00) Ostende (11,0)

Nedavno mu je zbog kašnjenja sa isplatama oduzeto šest bodova, sada je 13. na tabeli u drugom rangu sa samo tri boda više od „davljenika“ Serena.

I pored toga, ovo bi mogla da bude jedna od najuspešnijih sezona u 43-godišnjoj istoriji kluba koji nikada do sada nije osvojio nijedan pehar. Jednom smo samo Ostende gledali u finalu Kupa Belgije, 2017. godine, kada je poražen od Zultea. Te sezone je po prvi put izborio plasman na međunarodnu scenu, ali je odmah u kvalifikacijama za Ligu Evrope naleteo na Olimpik iz Marselja i ekspresno je eliminisan.

Nema dileme da bi Ostendeu plasman u finale značio mnogo više nego Antverpenu. Doneo bi u klupsku kasu još neki novac, spasonosan u ovoj situaciji.

Motivacija je možda veća kod gostiju, ali domaćin je ipak apsolutni favorit. Kvalitet je apsolutno na strani Antverpena, izuzev golmana očekuje se da Van Bomel izvede najjači sastav. Najavljeno je da na terenu vidimo kapitena Tobija Alderverelda, Mandelu Keitu, Jakoba Ondrejku...

KUP BELGIJE - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Union Sen Žiloaz - Klub Briž 2:0 (0:0) - ukupno 3:2

Četvrtak

20.45: (1,25) Antverpen (6,00) Ostende (11,0) - prvi meč 1:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup BelgijeAntverpenOstende

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara