Navijači sa alžirskim zastavama (©AFP)
Navijači sa alžirskim zastavama (©AFP)

AFRIKA: Nema nade za Enzoju, USM Alžir se sam pita za plasman u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 09:22

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

TASKER – ENZOJA, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Izabrane vesti

Samo još teorija čuva Enzoju u prvoj ligi Kenije. Posle 27 kola je sakupila 17 bodova, ubedljivo je poslednja na tabeli. Ima još sedam kola do kraja prvenstva, odnosno još 21 poen koji potencijalno može da osvoji, pa da dostigne Sofapaku i Šabanu i izbori makar baraž (imaju po 11 bodova više). Međutim, kako je Enzoja poražena u poslednja tri kola, odnosno osvojila samo bod iz poslednjih šest mečeva, nije realno da se tako nešto desi. Tasker je naravno apsolutni favorit danas, tim pre jer su mu neophodni bodovi da bi sustigao drugoplasirani Polis i tako se potencijalno domogao Kupa konfederacije. Polis ima pet bodova više, ali i odigran meč više. U prvoj polusezoni sredinom decembra Tasker je savladao Enzoju sa 2:0.


AKRA LAJONS – ADUANA, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Samarteks je veoma blizu osvajanja titule u Gani, ali još uvek se Akra Lajons i Aduana nadaju čudu. Mnogo naravno zavisi od njihovog današnjeg duela, ko pobedi probiće se do drugog mesta na tabeli, odnosno preskočiće Nejšn i Medimu. Akra je u malo boljoj situaciji, ima 43 poena, devet manje od Samarteksa, koji je odigrao jednu utakmicu više. Aduana ima bod manje, nanizala je dva poraza u prethodna dva kola, a zanimljivo je da je jedini tim u ligi koji nije još uvek nijednom remizirao (po 14 pobeda i poraza). Lajonsi su u poslednja tri kola ostvarili dve pobede i jedan remi, te su tako iskoristili kikseve Aduane. U prvom njihovom ovosezonskom susretu 26. novembra Akra je kao gost slavila sa 1:0.


USM ALŽIR – KABILIJA, 20.00

(Fudbal, Alžir 1)

Ušao je USM Alžir u pravom trenutku u dobru formu, ako nastavi u ovom ritmu probiće se do pozicije koja vodi u Ligu šampiona. Pobedio je USM u prethodna tri kola rivale iz vrha Beluizdad (1:0), ES Setif (2:0) i Biskru (1:0), sada je šesti na tabeli, ali ima po tri i četiri odigrana meča manje od konkurenata. Meta mu je drugoplasirani Konstantin, koji ima osam poena više i tri utakmice više, dok je MC Alžir ipak nedostižan. Kabilija zauzima sedmo mesto sa 33 poena, ima dva boda manje od USM-a i nema zaostale utakmice. Kabiliji je cilj da se nekako u preostalih sedam kola probije do trećeg mesta, mada ima devet bodova manje od Beluizdada, odnosno 10 od Konstantina. Jednom ove sezone je Kabilija savladala USM (1:0), pa će sada probati da ponovi taj rezultat.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara