Fudbaleri MC Alžira (©YouTube)
Fudbaleri MC Alžira (©YouTube)

AFRIKA: MC Alžir korača ka tituli, može li Arab Kontraktors posle 12 mečeva da sačuva gol?

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 08:52

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Matični klub Mohameda Salaha i Mohameda Elnanija, Arab Kontraktors, posle pola sezone se nalazi u crvenoj zoni. Pretposlednji je na tabeli, sa svega 12 bodova iz 17 utakmica. Prvi iznad crte za ispadanje u drugi rang je upravo njegov današnji rival Baladijat, koji ima četiri poena više. Dakle, Izvođači radova moraju da se uozbilje danas i trijumfuju. Dužnici su novom prvoligašu, Baladijat ih je u prvom krugu 20. septembra savladao na njihovom terenu sa 2:0. Iako je Baladijat trenutno u lošoj formi (četiri poraza u poslednjih pet kola), na poslednje četiri utakmice je postigao barem po gol. Arab Kontraktorsi nisu sačuvali svoju mrežu na poslednjih 12 mečeva u svim takmičenjima.


MAGRA – MC ALŽIR, 17.00

(Fudbal, Alžir 1)

Osam kola je ostalo do kraja prvenstva Alžira, ali najverovatnije neće biti potrebno da se baš sva odigraju da bi ta zemlja dobila novog šampiona. Muludija Klub Alžir, poznatija po skraćenici MC, sigurno korača ka osmoj tituli, na koju čeka još od 2010. godine. Ima 12 bodova više od drugoplasiranog Konstantina, a 13 od aktuelnog šampiona Beluizdada, koji je odigrao meč manje. MC Alžir je u seriji od četiri vezana trijumfa, ne deluje da će skoro da stane. Naredna meta mu je 12-plasirana Magra, koja je seriju od četiri utakmice bez pobede (po dva remija i poraza) prekinula u prošlom kolu protiv El Bajada (2:0). MC je u prvom delu sezone savladao Magru sa 4:0, od toga je tri gola postigao u prvom poluvremenu.


FASIL – ADAMA SITI, 18.00

(Fudbal, Etiopija 1)

U poslednja dva kola su Difens Fors, Sent Džordž, Bahir Dar i Etiopija Buna vezali kikseve, što je otvorilo neočekivanu šansu Adama sitiju da se priključi borbi za plasman u Kup konfederacije. Adama se sa tri pobede u poslednja četiri kola probila do šestog mesta na tabeli, sada ima sedam bodova manje od drugoplasiranog Difens Forsa, a 10 od lidera Etiopija Nigd Banka. Do kraja je ostalo još devet kola, dovoljno vremena da Adama proba da se probije do drugog mesta. Ako savlada sedmoplasirani Fasil, kojeg je prestigla zato što je on u seriji od četiri uzastopna meča bez pobede (tri remija i poraz), barem na kratko će preskočiti dve ekipe. Golovi su često viđena pojava u mečevima Fasila i Adama Sitija, na pet od poslednjih šest njihovih susreta došla je igra GG. U prvom delu sezone, sredinom februara, odigrali su 1:1.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara