Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Mamelodi krstari ka tituli bez poraza, zicer za Jang Afrikans, Farko bi da prekine post

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 09:36

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Jang Afrikans ima dva boda manje od najbližeg rivala, ali i četiri boda više od drugoplasiranog Azama. U poslednjih 10 ligaških mečeva Janga je ostvario devet trijumfa i poraz, a trenutno je vezao dva slavlja. JKT Tanzanija je pretposlednja na tabeli šampionata sa 22 poena, ali samo tri koraka daleko od zone sigurnosti. Ipak, JKT je bez slavlja na 13 prethodnih susreta, na kojima je osam puta remizirao.

FARKO - AL MASRI, 19.00

(Fudbal, Egipat 1)

Al Masri putuje u utorak da se suoči sa Farkom u 19. kolu prvenstva Egipta. Farko je na prvi ispod crte na 16. mestu sa 12 bodova uz 14 preostalih mečeva, šest koraka iza NB Egipta koji je prvi klub van zone ispadanja. Al Masri je petoplasiran sa 28 bodova, i samo je korak ispod mesta koje vode na međunarodnu scenu. Al Masri je odigrao nerešeno 1:1 protiv Keramike Kleopatre u svom poslednjem ligaškom meču i produžio je svoj niz bez pobeda na četiri susreta. Farko je poražen sa 2:0 u Kairu protiv Modern Fjučura, produživši niz bez slavlja na tri duela.

MAMELODI - SEKUKUNE, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi Sundauns nastavlja marš ka tituli u Južnoj Africi protiv Sekukunea, koji se nalazi na korak od mesta u Kupu Konfederacije CAF sledeće sezone. Mamelodi ima 10 bodova više od Stelenbioša na vrhu tabele. Mamelodi je zaradio bod u poslednjem meču u ligi remizirajući 2:2 protiv Moroka Svolovsa, produživši impresivnu sezonu bez poraza na nacionalnoj sceni. U poslednjem meču PSL-a Sekukune je slavio sa 1:0 nad Kejptaun Sparsima na svom terenu i produžio niz neporaženosti na 10 susreta. Sada se nalazi na četvrtom mestu sa 39 bodova.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara