""
""

Zemanova banda zaustavila Napoli i Pipitu, Radovanovićeva bomba pokvarila Totovu žurku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.11.14. | 17:03

Mihajlovićeva Sampdorija se provukla bez poraza u Ćezeni, Viola pobedila u Veroni, Donadoni pred otkazom u Parmi

Ako je neki klub u Seriji A garant dobrog fudbala i spektakla ove sezone, onda je to Kaljari. Luda družina Zdenjeka Zemana se nikoga ne plaši, igra na gol više, svejedno im je da li su domaćini ili gosti. Ili ginu sa stilom ili prave čuda kao što je to bilo nedavno protiv Intera u Milanu ili danas protiv Napolija. Sardi su zaustavili zahuktali Napoli koji je bio u sjajnoj formi i odneli bod iz Napulja posle spektakularnog remija - 3:3.  

Izabrane vesti

Od kada se Gonzalo Iguain razgoropadio, Napolitanci su ušli u seriju sjajnih rezultata i gazili sve pred sobom. Izgledalo je da će tako biti i danas. Pogotovo kada je Pipita u svom stilu pobegao dvojici štopera i rutinski završio akciju. To mu je bio sedmi gol na poslednjih pet utakmica u Seriji A. Kada je posle pola sata igre Gokan Inler po ko zna koji put demonstrirao koliko moćnu levicu ima, izgledalo je da Sardima nema spasa.

Međutim, ako je nešto obeležje Zemanovog Kaljarija onda je to stav da nikada ne odustaju. Minijatura Viktora Ibarba kada je majstorski izbacio Napolijevu odbranu nagovestila je zanimljiv meč na San Paolu. Već na početku drugog poluvremena, Kaljari je u tri poteza opet napravio smešnom odbranu Napolija. Kosu je gađao Rozetinija na drugoj stativi, ovaj elegantno vratio glavom na suprotan kraj peterca gde je Dijegu Farijasu ostalo samo da gurne loptu u mrežu.

Napoli je uspeo da se oporavi od šoka i u 62. minutu je De Guzman golom krunisao perfketan centaršut Kristijana Mađa za 3:2. Ali, ni to nije bilo dovoljno za tri boda... Opet je Dijego Farijas zaledio srca Napolitanaca. Anonimni Brazilac je u partiji karijere opet bio na pravom mestu u petercu pored očajne odbrane domaćih i u gol pretvorio lepu asistenciju Ibarba.

Napoli je napravio korak unazad u trci sa Juventusom i Romom, Kaljari je osvojio zaslužen bod i još jednom pokazao da će biti kost u grlu velikanima. Šteta što takve partije ne pružaju i protiv sebi ravnih...

Siniša Mihajlović i njegova Sampdorija su sebi izgradili imidž ekipe protiv koje je sve osim poraza uspeh, ali danas su osetili i kako je to kada su oni lovina. Ćezena je bila na pragu pobede protiv favorizovanih Đenovljana ali je na nesrećan način ostala bez nje. Romanjoli su poveli golom štopera Lukinija posle sat vremena igre. Nekadašnji štoper Sampdorije nije imao milosti prema nekadašnjem klubu. Neposredno pre toga, Sampdorija je imala sjajnu šansu kada je Stefano Okaka Čuka fantastično pokušao da petom matira Lealija, ali je jedan od najtalentovanijih italijanskih golmana čudesno intervenisao i sprečio evrogol novopečenog napadača Azura.

Ipak, na kraju je Samp uspeo da se izvuče i osvoji bod, pošto je rezervista Nica postigao autogol posle nespretne intervencije.

Anotnio Di Natale je lepim golom otvorio Udinezeu vrata pobede protiv Kjeva i proslavio jubilej. Izgledalo je da su Stramaćonijeve Zebre na pragu prekida loše serije i prve pobede posle dužeg vremena, ali je Ivan Radovanović fantastičnim udarcem sa 20 metara doneo bod Letećim magarcima.

Drugi klub iz Verone nije osvojio ni bod. Verona je na svom terenu poražena 1:2 od Fiorentine koja je došla na Bentegodi u lošoj formi. Gonzalo Rodrigez je posle prekida najavio trijumf Viole, ali je mladi Urugvajac Niko Lopez izjednačio posle kontranapada. Pobednika je odlučio Huan Kuadrado posle idelanog centaršuta Markosa Alonsa. Montela sada lakše diše...

U okršaju davljenika, Empoli je pobedio u Parmi sa 2:0 i naneo očajnim Krstašima deveti poraz u poslednjih deset mečeva. Izgleda da je Roberto Donadoni završio svoju misiju na Tardiniju...

SERIJA A - 12. KOLO:

Atalanta - Roma 1:2 (1:2)
/Moralez 1 - Ljajić 23, Najngolan 42/

Lacio - Juventus 0:3 (0:1)
/Pogba 24, 64, Tevez 55/

Nedelja:
Torino - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Floro Flores 87/

Ćezena - Sampdorija 1:1 (0:0)
/Lukini 60 - Nika 77 autogol/

Verona - Fjorentina 1:2 (1:1)
/Lopez 39 - Rodrigez 16, Kuadrado 62/

Napoli - Kaljari 3:3 (2:1)
/Iguain 11, Inler 30, De Guzman 62 - Ibarbo 38, Farijas 47, 67/

Parma - Empoli 0:2 (0:1)
/Većino 45+1, Tavano 56/

Udineze - Kjevo 1:1 (1:0)
/Di Natale 45+1 - Radovanović 74/

20.45 Milan - Inter

Ponedeljak:
20.45 Đenova - Palermo

(FOTO: Action images)


tagovi

Antonio di NataleĆezenaDijego FarijasEmpoliEvropaFjorentinaGokan InlerGonzalo IguainItalijaIvan RadovanovićKaljariKjevoNapoliParmaSampdorijaSerija AStefano Okaka ČukaUdinezeVeronaViktor IbarboZdenjek Zeman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara