"Nemanja Vidić"
"Nemanja Vidić"

Vruć doček na Čizmi: Vidić skrivio penal i zbog aplauza dobio crveni karton na debiju u Seriji A (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.08.14. | 22:47

Ali, Handanović je penal majstor... A Di Natale stari lisac

Nemanja VidićPakleno krštenje za Nemanju Vidiću na debiju u Seriji A. Stameni srpski štoper je na gostovanju kod Torina u prvom kolu prvenstva Italije skrivio penal i zaradio crveni karton zbog aplaudiranja sudiji Domeniku Doverija. Srećom, njegovi gafovi nisu skupo koštali Inter, koji je iščupao bod zahvaljujući Samiru Handanoviću pre svih – 0:0.

Sjajni slovenački golman je, naime, u 20. minutu odbranio udarac Marsela Laronde sa bele tačke. Čak 14. put da je zaustavio šut sa penala u poslednjih pet sezona na Čizmi. Najmanje dva puta više od bilo kog drugog golmana u Seriji A!

Izabrane vesti

Međutim, ofanzivni igrači milanskog tima nisu uspeli da se nadovežu. Napadali su stidljivo, pa više od remija nisu ni mogli. Isključenje Vidića, koji je kod sudije Doverija protestovao zato što prethodno nije svirao prekršaj Fabija Kvaljarele, došlo je prekasno da bi se odrazilo na rezultat – u sudijskoj nadoknadi.

Utisak je da su i penal, ali i crveni karton svirani prestrogo. Za ovo drugo možete da prosudite sami... Kao da je Doveri prelistavo arhivu, video da je Vidić u Premijer ligi dobio šest crvenih kartona (više nego iko u razmaku od sezone 2005/2006 do sezone 2013/2014) i odmah želeo da mu stavi do znanja da u Italiji tako neće moći.

Dakle, Vidić je bio tragičar, a Handanović junak u Torinu, dok je Empoliju lovorike pokupio Antonio Di Natale, čovek koji je ponikao u tom gradu, ali nije imao milosti prema matičnom klubu, već je sa dva gola doneo Udinezeu trijumfu na startu sezone.

Nisu to bila neka remek dela, ali... Neverovatno je koliko je lukav stari lisac Di Natale. Samo pogledajte drugi gol. Kao da je omađijao protivničkog defanzivca da mu pokloni loptu.

Izdvojićemo i pobedu Napolija na gostovanju kod prijateljske Đenove. Za razliku od Vidića, Džonatan de Guzman je imao debi iz snova pošto je golom u petom minutu sudijske nadoknade doneo Napolitancima pobedu od 2:1.

SERIJA A - prvo kolo:

Atalanta – Verona 0:0

Milan – Lacio 3:1 (1:0)
/Honda 8, Muntari 56, Menez pen 64 – Aleks autogol 67/

Ćezena – Parma 1:0 (1:0)
/Rodrigez 38/

Đenova – Napoli 1:2 (1:1)
/Pinilja 40 – Kaljehon 3, De Guzman 90/

Palermo – Sampdorija 1:0 (1:0)
/Dibala 7/

Sasuolo – Kaljari 1:1 (1:1)
/Zaza 42 – Sau 44/

Torino – Inter 0:0

Udineze – Empoli 2:0 (0:0)
/Di Natale 57, 62/

Subota:

Kjevo - Juventus 0:1 (0:1)
/Kaseres 6/

Roma - Fiorentina 2:0 (1:0)
/Naingolan 29, Žervinjo 90+3/

(FOTO: Action images)


tagovi

Antonio di NataleĆezenaDžonatan de GuzmanĐenovaEmpoliEvropaInterItalijaKaljariNapoliNemanja VidićPalermoParmaSamir HandanovićSampdorijasasuoloSerija ATorinoUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara