""
""

U Italiji se isplati kupiti napadača samo ako se zove Karlos Tevez! Ostali retko postižu golove, a neki uopšte!

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.15. | 10:31

Najbolji primer bi mogla da predstavlja Roma, u kojoj je najviše golova postigao srpski reprezentativac Adem Ljajić, koji se kao vezista osam puta upisao u strelce u Seriji A, dok su napadači Toti, Žervinjo, Verde, Sanabrija i Dumbija zajedno postigli sedam golova

Ne računajući neprikosnoveni Juventus, koji zavhaljujući neverovatnom Karlosu Tevezu blista na svim poljima, slobodno se može reći da su napadači problem "broj jedan" klubovima iz najkvalitetnijeg ranga italijanske Serije A.

Izabrane vesti

U prilog toj priči ide i podatak da se među najboljim strelcima nalaze veterani Luka Toni i Antonio di Natale.

Najbolji primer bi mogla da predstavlja Roma, u kojoj je najviše golova postigao srpski reprezentativac Adem Ljajić, koji se kao vezista osam puta upisao u strelce u Seriji A, dok su napadači Toti, Žervinjo, Verde, Sanabrija i Dumbija zajedno postigli sedam golova.

Stoga i ne mora da čudi što su u derbiju sa Napolijem prethodnog vikenda napadački trio Rimljana činili vezni igrači Iturbe, Ljajić i Florenci.

Italijani su se potrudili da naprave listu od napadača koji još uvek nisu postigli pogodak u prvenstvu. Tu prednjači golgeter Parme Isak Belfodil sa 1.017 minuta bez postignutog pogotka, a na listi od deset golgetera sa najslabijim učinkom svoje mesto je pronašao i svetski poznati as kao što je Lukas Podolski, koji se ispostavio kao potpuni promašaj milanskog Intera.

Na listi napadača bez gola prednjači Parma, sa svoja tri napadača, a druga je Roma sa dva, mada se njoj može pridodati i Marko Borijelo, koji gotovo da više ne zna kako izgleda postići gol. Ipak, njemu se računaju samo minuti od dolaska u Đenovu.

NAPADAČI BEZ GOLA U SERIJI A:

Isak Belfodil (Parma)

1.017 minuta

Samuele Longo (Kaljari)

905 minuta

Lukas Podolski (Inter)

705 minuta

Silvestre Varela (Parma)

654 minuta

Balde Keita (Lacio)

610 minuta

Rolando Bjanki (Atalanta)

498 minuta

Abdelkader Gezal  (Parma)

438 minuta

Sejdu Dumbija (Roma)

221 minuta

Danijele Verde (Roma)

208 minuta

Marko Borijelo (Đenova)

185 minuta

(FOTO: Action images)

 

tagovi

Silvestre VarelaSerija ASejdu DumbijaSamuele LongoRomaRolando BjankiParmaMarko BorijeloLukas PodolskiItalijaIsak BelfodilInterEvropaDanijele VerdeBalde KeitaAbdelkader Gezal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara