"Toti sa Tiramom i Takinardijem"
"Toti sa Tiramom i Takinardijem"

Toti: Nisam ljubomoran na Juventus, jedna Romina titula vredi kao 10

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.17. | 18:11

Legendarni Princ Rima o godinama bez trofeja i dominaciji Stare dame

Toti sa Tiramom i Takinardijem

Frančesko Toti otkriva da nije ljubomoran na dominaciju Juventusa i trofeje koje je Stara dama osvajala u protekloj deceniji, ostavivši Romu u nekoliko navrata na drugom mestu i bez najvažnijeg trofeja u italijanskom fudbalu.

Izabrane vesti

Ipak, Princ Rima, koji je sada direktor u svom matičnom klubu, veruje da sastav Euzebija di Frančeska ove sezone može da se upusti u borbu za Skudeto.
Oni su jedan od tri ili četiri tima koji će se boriti za titulu. Konkurentni su, vrhunski tim. Ovo je drugačije prvenstvo od prethodnog. Nisam ljubomoran na Juventus. Jedino što Roma nekma to je njihov stadion. Statistika kaže da je u Romi daleko teže da osvoji trofeje. Ovde titula vredi kao 10 na nekom mestu. Nadamo se da Roma možda da poraste i popravi se u svakom smislu, rekao je Toti.

Direktorska uloga

Kao neko ko usko sarađuje sa sportskim direktorom Monćijem, Frančesko Toti, veliku pažnju pridaje i prelaznom roku. U Italiji se trenutno diže bura oko Paula Dibale, kojeg mnogi vide na izlaznim vratima Torina.
„Veoma je teško očekivati da dođe u Romu. Ne verujem da bi došao ovde. To su priče u novinama. Ja mislim da će ostati u Juventusu, gde ima priliku da osvoji nešto sa timom”.

Od bivših saigrača, Princu Rima naravno najviše nedostaje njegov naslednik Danijele de Rosi.
„Nedostaje mi. Sedeo sam pored njega u autobusu kada bismo išli na stadion, sa njim sam pobeđivao utakcime, bez obzira što nismo mnogo toga osvojili”.

Velika su očekivanja i od njegovog pravog naslednika Kristijana Totija, koji ima 12 godina i ozbiljno je zagazio u fudbalske vode.
“Gledao sam njegov meč protiv Barselone i nije mu išlo dobro. Prvi put sam ga gledao na televizijskom ekranu, bio sam uzbuđen, ponekad sam video sebe u njemu. Gledao sam taj meč kao da je u pitanju moj. Nadam se da on neće pročitati i čuti ove moje reči, tako neće osetiti nikakav pritisak, ali ću u svakom slučaju biti ponosan na njega”, rekao je Toti.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrančesko TotiItalijaJuventusRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara