Marko Janković i Nemanja Ilić
Marko Janković i Nemanja Ilić

Težak put u ravnici

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.03.18. | 10:06

Partizan na premijernom gostovanju u Bačkoj Palanci

Partizan je, definitivno, rekao „zbogom“ krizi. Četiri pobede pred odlazak na reprezentativnu pauzu značajno su popravile raspoloženje u Zemunelu i trebalo bi da budu zamajac u finišu osnovnog dela prvenstva, koje se nastavlja gostovanjem u Bačkoj Palanci (15.30, TV Arenasport 1).

Biće to prvi dolazak crno-belih na stadion „Slavko Maletin Vava“, koji je od završnice jesenje sezone predstavlja pravo utvrđenje, i jasno je da aktuelnog šampiona čeka teži posao nego što bi na prvi pogled moglo da se zaključi. Tim pre što je Bačka nanizala četiri pobede na svom terenu, krajem novembra i početkom decembra savladala Vojvodinu (1:0) i remizirala sa Crvenom zvezdom (2:2), te kao domaćin predstavlja opasnost. Ekipa Zvezdana Miloševića čak može da igra za svoju dušu jer je pomenutom serijom dobrih rezultata uplovila u komfornu zonu na tabeli i ne mora da strahuje za opstanak. Bar zasad.

Izabrane vesti

S druge strane, Partizanu su bodovi neophodni. Tim Miroslava Đukića još nije odustao od odbrane šampionskog naslova i pokušaće da do plej-ofa zadrži, a u zavisnosti od rezultata Crvene zvezde možda i smanji, razliku za liderom tabele. Grobare može da raduje podatak da u poslednja tri susreta njihovi miljenici nisu primili gol (sve pod 2:0), da deluju organizovanije u odbrani, smislenije na sredini terena, proradili su i napadači i sve bi to trebalo da rezultira pobedom u Bačkoj Palanci.

Prošle sezone na stadionu Vojvodine (Bačka igrala kao nominalni domaćin) bilo je 0:0, da bi potom usledila dva Partizanova slavlja (1:0, 3:1).

Projektovani timovi

OFK BAČKA - PARTIZAN, 15.30

Bačka Palanka
Stadion: “Slavko Maletin Vava”
Sudija: Petar Piper

OFK BAČKA: Jevrić - Dimitrijević, Ilić, Bjeloš, Varga - F. Bajić, Đorić - Švonja, Mićić, Luković - Jovanić. Trener: Zvezdan Milošević.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić - Zdjelar, Pantić, Tošić, Janković - Tavamba, Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

FOTO: Star sport


tagovi

Jelen SuperligaMiroslav ĐukićZvezdan Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara