Dejan Milosavljev (©Starsport)
Dejan Milosavljev (©Starsport)

Milosavljev: Uvek nam fali ta jedna lopta; Pušica: Zašto sreća nije bar jednom na našoj strani?

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 01:14

Orlovi utučeni posle Pirove, ali velike pobede nad svetskom velesilom Španijom

Nije bilo lako rukometašima Srbije posle pobede, Pirove, ispostaviće se. Opet je “malo” falilo, opet su nijanse odlučivale da na terenu ne izborimo Svetsko prvensto. Pala je svetska supersila Španija u Novom Sadu (25:22) u revanšu baraža za SP, ali Furija ida dalje zbog trijumfa u sredu u Lalinu sa 32:28.

Kapiten Srbije i jedan od najboljih golmana na svetu, Dejan Milosavljev, razočaran je bio što se Srbija ne može radovati trijumfu, ali je ponosan na sve ono što su prikazali svi njegovi saigrači.

Izabrane vesti

Mi smo pre svega jako tužni, ali mislim da je ova publika zaslužila da nas vidi pozitivne, da im posvetimo pažnju i pokažemo zahvalnost što su nas podržali i nosili do ove pobede. Imali smo sve u svojim rukama, borili smo se, ali falila nam je ta jedna lopta, uvek nam ta jedna fali… Žao mi je momaka i stručnog štaba, pružili smo sve od sebe, priprema je bila odlična i to se videlo, ali nažalost nije bilo dovoljno za potpuno slavlje. Verujem da će evropska i svetska javnost uvideti napredak Srbije u jako kratkom roku. Vidi se pomak od mlađih kategorija do seniora, mislim da Savez radi jako dobar posao i srećan sam što će već ćemo poslati zahtev za “vajld kard” jer smatram da smo pokazali da zaslužujemo da se nađemo na Svetskom prvenstvu”, rekao je popularni Banda koji je zaustavio 16 udaraca Španaca.

Odličan posao u odbrani obavljao je Miljan Pušica na obe utakmice. Srpski defanzivac poručio je srpskoj publici da može da se nada budućim dobrim partijama poput ove.

Zaista smo dali sve od sebe, uz toliko pehova smo uspeli da pobedimo Španiju i da odigramo generalno dva odlična meča, ali mi je žao što bar jednom sreća ne bude na našoj strani. Imali smo nekoliko odbijenih lopti koje nismo pokušili, falilo je i malo koncentracije u završnici, ali ne možemo sebi zameriti bilo šta. Dali smo sve od sebe, Banda Milosaljev je bio fenomenalan, svi su dali 100 odsto na terenu. Fenomenalan je osećaj igrati pred punim tribinama i moramo da vratimo taj kult reprezentacije kako znamo i umemo, da pokažemo svima da se kod nas igra dobar rukomet, da se voli i da zaslužuje pažnju”, istakao je rukometaš Vojvodine.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeDejan MilosavljevMiljan Pušica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara