Svim silama na Gonsala Guedeša! Šansa postoji...

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.07.18. | 17:24

PSŽ je zacepio cenu od 80.000.000, ali tu je i druga opcija...

Najuže Valensijino rukovodstvo je otputovalo u Pariz po najveće pojačanje ovog leta!

Predsednik Anel Murti, vlasnik Peter Lim i direktor Mateu Alemani su juče boravili u Torinu gde su se sastali sa močnim menadžerom Žoržom Mendešom. Pričali su o povratku Gonsala Guedeša u Valensiju i potom su otputovali na pregovore sa Pari Sen Žermenom čiji je Portugalac igrač.

Izabrane vesti

Pre godinu i po dana je PSŽ kupio Guedeša iz Benfike za 30.000.000 evra i posle samo šest meseci ga pozajmio Valensiji. Portugalac je eksplodirao na Mestalji i bio najbolji igrač u sezoni u kojoj je izboren povratak u Ligu šampiona. Ima sjajnu saradnju sa trenerom Marselinom, rekao mu je da želi da se vrati u Valensiju i da sa njom igra u Ligi šampiona, ali sve je u rukama Pari Sen Žermena.

Francuski klub je zacepio cenu od 80.000.000 evra koju Valensija ni u ludilu ne može da plati. Ali isto tako im Portugalac nije neophodan za sledeću sezonu. UEFA nije kaznila PSŽ za kršenje finansijskog fer-pleja, ali ga je upozorila da je pod prismotrom. Sveci su u poslednjih godinu dana inaksirali preko 150.000.000 evra od od prodaja Orijea, Matuidija, Lukasa Moure, Pastorea, Berčičea i ostalih. Ali i dalje su na granici rizika. Novac od Guedeša bi im dobro došao da olabave pritisak finansijskog fer-pleja.

Međutim, problem je što finansijski fer-plej preti i valensiji. Ona je prvog leta već potrošila skoro 50.000.000 evra na pojačanja Kondogbiju, Dijakabija, Vasa i Račića, a inkasirala isto toliko od prodaja Kansela, Maksimovića, Oreljane i Bakalija. Kupovinom Guedeša bi opet ušli u crveno, ali su spremni i na ta ja rizik. Spremni su da plate oko 40.000.000 evra za Portugalca, ali bi najbolja opcija bila da ga opet pozajme uz obavezan otkup ugovora narednog leta.

Prijateljstvo Petera Lima sa Guedešovim agentom Mendešom, zatim veliki uticaj Mendeša na Al Kelaifija i Enrikea u Parizu i želja igrača da se vrati na Mestalju bi mogli da preseku ovaj čvor i mekšaju PSŽ.

(FOTO: Action images)


tagovi

Gonsalo GedesLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara