Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović

SRBI U LIGAMA PETICE: Mihajlović je autentični vođa, još od Saše Danilovića nije se u Bolonji tako klicalo jednom Srbinu

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.04.19. | 16:16

Velike pohvale i za Aleksandra Kolarova, koji je zakoračio u panteon najefikasnijih defanzivaca Serije A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Solidan vikend Srba u najprestižnijim ligama Evrope. U Engleskoj je bio najbolji Nemanja Matić i pored toga što se još nije vratio u top fizičku kondiciju. U Italiji su briljirali Aleksandar Kolarov, postigao osmi gol u ovoj sezoni Serije A, i Siniša Mihajlović koji je napravio malo čudo spasivši Bolonju ispadanja. Matija Nastasić je bio naš najbolji “gastarbajter” u Nemačkoj, dok je Marko Dmitrović ponovo bio veoma dobar na golu Ejbara u Španiji.

Izabrane vesti

ENGLESKA

NEMANJA MATIĆ je po ocenama britanskih izveštača bio najbolji igrač Junajteda na meču sa Čelsijem uz Luka Šoa. Naš reprezentativac je dobio uglavnom sedmicu do tabloida i dnevnika, mada su mu, istini za volju, pojedini dali i šesticu. U svakom slučaju Nemanja je bio igrač koji je najviše puta imao loptu u svom posedu i odigrao je najviše pasova. Velika većina tabloida je konstatovala da je Matić dominirao na sredini terena dok je imao snage. U drugom poluvremenu se videlo da još uvek nije u punoj kondiciji posle povrede.

ALEKSANDAR MITROVIĆ je odigrao jedan od lošijih mečeva za Fulam u ovoj sezoni protiv Kardifa i pored pobede tima iza Londona. Mitar je u očima lokalnih novinara bio na klackalici: između nedovoljne petice i prelazne šestice.

LUKA MILIVOJEVIĆ nije bio na svom uobičajenom nivou protiv Evertona. Slabiji dan kapitena Kristal Palasa se odrzio i na igru tima, tako da su Hodžsonovi momci izbegli poraz samo zahvaljujući golmanu Guaiti. Luka je dobio šesticu od svih dnevnika i tabloida.

ITALIJA

Aleksandar Kolarov

ALEKSANDAR KOLAROV je postigao svoj osmi gol u Seriji A i ušao je u klub pet najefikasnijih defanzivaca svih vremena u  jednoj sezoni. Ispred njega su Materaci sa 12 golova, Pasarela 11, Faketi 10 i Mađo 9. Kapiten reprezentacije Srbije ima šansu na sledeće četiri utakmice da popravi svoj skor. Za nastup protiv Kaljarija Kolarov je dobio 6,5 ili 7.

SAŠA LUKIĆ je za partiju protiv Milana dobio 6 ili 6,5. Tutosport je obrazložio svojih 6,5 zapažanjem da mu se Lukić veoma dopao u ulozi koju mu je namenio Macari: između napadača i srednjeg reda sa specijalnim zadatkom da presira Bakajokoa. Gazeta i Korijere su mu dali 6 pošto mu je u drugom poluvremenu par puta Francuz pobegao, ali i uz konstataciju da se Lukić, generalno, dobro držao protiv fizički mnogo snažnijeg igrača.

IVAN RADOVANOVIĆ je dobio prelaznu šesticu u meču protiv Spala. Režiser igre Đenove odradio je solidno svoj posao i doprineo da Grifone izvuče bod sa gostovanja u Ferari.

DARKO LAZOVIĆ je takođe dobio prelaznu šesticu. Za razliku od Radovanovića koji je igrao u istom ritmu bez uzleta i padova čitav meč, Lazović je oscilirao igrajući na mahove i smenjujući dobre poteze i greške.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ je idol Bolonje. Od Saše Danilovića nije se klicalo tako jednom Srbinu u glavnom gradu Emilije, kao ovih dana Siniši. Sva tri sportska dnevnika su mu dali odličnu osmicu. “Autentični vođa, njegova Bolonja je odlično uigrana mašinerija”, opravdao je svoju visoku ocenu Korijere.

NEMAČKA

Matija Nastasić

MATIJA NASTASIĆ je bio na visini zadatka kada je Šalkeu najviše trebalo. Gorku sezonu fudbaleri iz Gelzenkirhena su zasladili pobedom u rurskom derbiju protiv Borusije Dortmund: obezbedili su opstanak i onemogućili Milionere da prekinu vladavinu Bajerna iz Minhena. Srpski defanzivac je ocenjen odličnom dvojkom od Bilda dok mu je Velt dao trojku .

LUKA JOVIĆ je bio među boljim akterima u meču sa Hertom, samo je golman tima iz Berlina Jarštajn dobio veću ocenu od našeg golgetera. Luka se nije upisao u listu strelaca, ali je kreirao svojom asistencijom najbolju priliku za gol Ajntrahta koju Rebić nije uspeo da pretvori u gol. Luka je ocenjen sa 3.

FILIP KOSTIĆ je malo predahnuo na meču sa Hertom. Nije bio tako prodoran po levom boku kao na prethodnim mečevima, ali je svejedno uspeo da iznudi isključenje Klintera koji ga je u očajanju povukao za dres kako bi ga sprečio da se stušti ka golu Herte. Oko njega su se izveštači podelili, neki su mu dali trojku a neki četvorku.

ŠPANIJA

Marko Dmitrović

MARKO DMITROVIĆ nije bio tako dobar kao protiv Atletiko Madrida prošle nedelje kada je izabran u tim kola, ali je pružio još jednu uverljivu partiju i najzaslužniji što se Ejbar vratio kući sa tri boda s gostovanja na Mestaji. Naš reprezentativni čuvar mreže je dobio dve zvezdice od Marke, od Asa dobio dva pika, a od Mundo deportiva tri zvezdice. 

NEMANJA MAKSIMOVIĆ se uklopio u sivilo Hetafea protiv Real Sosijedada i sa svojim drugovima je propustio veliku šansu da se približi ostvarenju sna da igraju sledeće sezone u Ligi šampiona. Nemanja je dobio jednu zvezdicu od najuticajnijeg sportskog dnevnika u Španiji, od Asa dobio dva pika, a od Mundo deportiva dve zvezdice

DARKO BRAŠANAC je ušao tek u završnici meča sa Atletik Bilbaom, odigrao je samo par minuta za svoj Alaves u baskijskom derbiju i ostao je bez ocene.

FRANCUSKA

VUKAŠIN JOVANOVIĆ je zaradio crveni karton u 73. minutu na meču sa Lionom koji je njegov Bordo izgubio sa 2:3. Vukašin je dobio 4,5 ili 5 od francuskih medija, uz konstataciju da je bio dobar u vazdušnim duelima, ali da je bio malo površan u čitanju igre protivnika.

NEMANJA RADONJIĆ je ušao u drugom poluvremenu protiv Nanta, zamenio je Marija Balotelija, ali nije uspeo da doprinese Kanarincima da izbegnu poraz od Nanta na svom terenu i zadrži šanse da se plasira u Ligu šampiona.

STEFAN MITROVIĆ je zadužio Ekipovu peticu za izdanje u remiju bez golova protiv Amijena što je više od četvorki za ranije mečeve sa Monpeljeom i Genganom. Petice su dobila i preostala dvojica štopera gostujućeg tima, komforno ušuškanog na sredini tabele i samim tim ne preterano takmičarski naoštrenog.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Ocene SrbaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara