""
""

Sergej Milinković Savić je već igračina! Gol, genijalna asistencija, eliminacija Rome i finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.17. | 22:34

Sa dva poteza, srpski as zablistao u rimskom derbiju i doneo Nebeskoplavima meč za trofej

Sergej Milinković Savić po poslednjim procenama italijanske javnosti se ceni na 30.000.000 evra. Ali posle večerašnjeg meča, ta cena će sigurno otići još koje milionče iznad! Novom fenomenalnom partijom najtalentovanijeg srpskog fudbalera, Lacio je poražen od Rome 2:3, ali je naneo bolnu eliminaciju ljutom rivalu, plasirao se u finale nacionalnog kupa i praktično osigurao plasman u Evropu naredne sezone!

Izabrane vesti

Gol i asistencija popularnog SMS-a su doneli Laciju miran revanš polufinala Kupa Italije i plasman u meč za trofej gde ga čekaju Juventus ili Napoli. Ako još Lacio uspe da narednog vikenda savlada Napoli u prvenstvu i do kraja ga prestigne na trećem mestu u borbi za Ligu šampiona, biće to sezona iznad svih očekivanja za četu Simonea Inzagija. Čak ni najveći optimisti među Lacijalima nisu očekivali ovakve rezultate i igru...

A jedan od simbola te sezone je fantastični Sergej Milinković Savić. Sa 21 godinom je nezamenjiv kod Inzagija, jedan od je najbolje ocenjenih igrača Serije A, oko na njega su bacili Čelsi, Mančester Junajted, Juventus i još mnogi atraktivniji i bogatiji klubovi od Lacija... Njemu to očigledno ne predstavlja teret već mu daje krila da igra sve bolje i bolje kako sezona odmiče. U dosadašnjem delu sezone je odigrao 32 meča u svim takmičenjima i upisao po sedam golova i asistencija.

Lacio je večeras kao formalni gost branio pobedu od 2:0 iz prvog meča, što znači da bi im svaki postignuti gol vredeo više nego rivalu. Doneo im ga je Sergej Milinković Savić u 37. minutu. Prethodno je Imobile dobio duel sa Manolasom, izborio se za šut, ali ga je golman Alison zaustavio. Međutim, SMS je po ko zna koji put pokazao nesvakidašnji njuh za gol kojim mogu da se pohvale retki napadači. Naleteo je na otpadak i po drugi put u ovom polufinalnom dvoboju zatresao mrežu gradskog rivala. Treći gol u četiri meča ove sezone u Kupu Italije!

Pet minuta kasnije, El Šaravi je uspeo da vrati nadu Romi posle greške De Fraja. Vučica je ušla u drugo poluvreme sa opterećenjem da mora da postigne tri gola za finale.

Međutim, Lacio je bio taj koji je napao u drugom poluvremenu i posle 10 minuta igre, Milinković Savić je genijalnim pasom još jednom bacio Vučicu na kolena. Fantastično je proigrao Imobilea kojem je ostao lakši deo posla da pogodi mrežu Alisona u situaciji „jedan na jedan“. Tada je bilo jasno da je sve gotovo...

Roma je uspela do kraja da preokrene preko Salaha i slavi Pirovu pobedu u nadoknadi vremena kada je sve biloe rešeno. U finale ide Lacio.

 

 

(FOTO: Action images) 


tagovi

Ćiro ImobileEvropaItalijaLacioMohamed SalahRomaSergej Milinković SavićSerija AStefan El Šaravi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara