"Vojćeh Ščensni"
"Vojćeh Ščensni"

Ščensni: Više sam naučio za četiri meseca pod Spaletijem nego za 10 godina u Engleskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.16. | 17:00

“Ako postoji Bog fudbala, onda je Toti prilično blizu tom statusu“, kaže uvek zanimljivi Poljak

Vojćeh ŠčensniMožda nije najbolji golman Evrope, ali kad Vojćeh Ščensni kaže - rekao je. Bez dlake na jeziku i u poslednjem intervjuu za italijanski Tempo u kome je silno nahvalio trenera Lučana Spaletija i indirektno uputio veliku kritiku Arsenala, iako je i dalje pod ugovorom sa Tobdžijama.

A kako je Roma iz Internasionala dovela brazilskog reprezentativca Alisona Bekera postavilo se i pitanje Ščensnijevog statusa u italijanskom klubu. Utisak je da se 26-godišnjem Poljaku ostaje na Apeninima.
"Znam gde ću igrati sledeće sezone, ali neću da vam kažem", ostao je zakopčan Ščensni.

Izabrane vesti

Međutim, prilično otvoren je bio kada je hvalio rimski tim i pre svega šefa struke. Nije se libio ni da udari po engleskoj školi golmana.
"Ako ostanem u Romu imaću priliku da nastavim da rastem i napredujem. Ako se vratim u Arsenal ovo iskustvo će mi svakako biti od koristi. U ova četiri meseca pod Spaletijem sam naučio više nego za 10 godina u Engleskoj. On mnogo pažnje posvećuje igri nogom. Jednom smo više od 45 minuta trenirali samo na bekovskoj.  Odlično se slažem i sa trenerom golmana Nanijem. On je veliki profesionalac i nikad mi nije dosadno", u dahu je govorio Ščensni.

Možda u želji da ubedi upravu Rome da prihvati da ga zadrži na pozajmici i sledeće sezone, jer bi ih takav poslovni potez košta 3.000.000 evra koliko iznosi Poljakova godišnja plata.

Kad smo već kod Rome, ne bi bilo fer nepomenuti i Ščensnijevu izjavu o kapitenu Frančesku Totiju.
"Ako u fudbalu postoji Bog, onda je Toti prilično blizu tom statusu".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vojćeh ŠčensniSerija ARomaPremijer ligaItalijaFrančesko TotiEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara