""
""

Ščensni spasao Romu u paklu Napulja, Hamšik se ispromašivao, raduju se Interisti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.15. | 20:07

Napolitanci zaustavljeni, Ridiger dobio rat sa Iguainom, odbrana Rome konačno položila ispit

Plasman u nokaut fazu Lige šampiona je očigledno bio impuls koji je fudbalerima Rome opet udahnuo život. Dovoljan impuls da se odbrane u paklenoj atomsferi San Paola, u derbiju “Dela sole” na gostovanju Napoliju. Remi bez golova u jednom od derbija sezone definitivno više raduje pristalice Vučice, ali najviše tifoze Intera čiji klub sada beži četiri boda Napoliju kao najozbiljnijem konkurentu.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme u Napulju je bila prava uspavanka bez ijednog šuta u okvir gola na obe strane, a dovoljno je reći da je najzanimljiviji detalj bila povreda linijskog sudije koji je morao da bude zamenjen. Ali je zato prštalo u drugom poluvremenu!

Marek Hamšik je mogao da bude heroj vatrenih Napolitanaca. U 60. minutu je izašao pred gol Rome  i poslao loptu po zemlji nekoliko milimetara od suprotne stative. U 85. minutu je opet Slovak u centru pažnje. Ovog puta je iz slične situacije dobro naciljao, ali je golman Ščensni fenomenalnom odbranom spasao Romu i konačno je odbrana Rome položila ispit u jačim mečevima ove sezone, završivši meč netaknute mreže.

Imala je i Vučica za čim da žali. U 81. minutu je De Rosi regularno zatresao mrežu glavom, ali je lopta prilikom centaršuta Ridigera napustila granice terena u vazduhu i sudija je opravdano poništio pogodak zbog gol-auta.

Gosti su uspeli u nameri da zaustave prvog strelca Serije A Gonzala Iguaina, a istakao se često kritikovani Ridiger koji je večeras dobio prkatičnoi sve bitke sa Pipitom.

U nadoknadi vremena je rezervista El Kaduri propustio sjajnu priliku za pobedu, a opet je Ščensni bio spasilac Rimljana. Iako gubi korak u trci za skudeto, Roma ipak može da bude zadovoiljna bodom na verovatno najtežem gostovanju u ligi. 

SERIJA A – 16. kolo

Subota
Đenova – Bolonja 0:1 (0:0)
/Rosentini 90+2/

Palermo – Frozinone 4:1 (2:1)
/Goldaniga 5, Vaskez 17, Trajkovski 60, Đilardino 86/

18.00 Sasuolo – Torino (odloženo)

Udineze – Inter 0:4 (0:2)
/Ikardi 23, 84, Jovetić 31, Brozović 86/

Nedelja
Milan – Verona 1:1 (0:0)
/Baka 52 - Toni 57 penal/

Kjevo – Atalanta 1:0 (0:0)
/Birsa 76/

Empoli – Karpi 3:0 (0:0)
/Makarone 46, 61, Saponara 51/

Napoli – Roma 0:0

20.45 Juventus – Fiorentina

Ponedeljak
20.45 Lacio – Sampdorija


tagovi

Vojćeh ŠčensniSerija ARomaNapoliMarek HamšikItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara