""
""

Puče Lesterova bomba leta - pade rekord zbog Slimanija!

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.16. | 21:47

Umesto njega, dolaze dvojica napadača iz Bundeslige

Još prošlog januara je Lester svim silama jurio Islama Slimanija, a želja o dovođenju alžirskog napadača će im se ostvariti ovog leta. Poslednje vesti glase da je Sporting prihvatio ponudu engleskog šampiona! Slimani će pojačati napad sa Vardijem, Musom i Marezom!

Izabrane vesti

Lester je pobedio u konkurenciji Vest Bromvič Albiona, a Ranijeri će dobiti dugo željeno pojačanje. Zbog Slimanija, Lester rešio da obori klupski rekord kada su transferi u pitanju. Sporting je pristao na ponudu Lisica vrednu 30.000.000 evra. Nisu mogli više da odolevaju, tolik oje iznosila otkupna klauzula. Englezi će platiti 15.000.000 sada i 15.000.000 evra u drugoj rati. Ponuda Vest Broma je bila slabija za 5.000.000 evra i Portugalci su napokon dali zeleno svetlo.

Slimani je danas aplicirao za dobijanje radne vize u Engleskoj i u ponedeljak bi trebalo da doputuje na potisivanje ugovora sa Lisicama koje će tim transferom staviti tačku na prelazni rok. Sporting nije želeo da se odrekne svog najboljeg strelca, ali je na kraju popustio pred sjajnom ponudom. Slimanija su doveli pre tri godine za samo 400.000 evra. Ostaje neizvesno da li će Alžirac sutra igrati u derbiju protiv Porta oproštajnu utakmicu ili je Sporting pristao da ne rizikuje sa eventualnom povredom.

Portugalski klub je sa Slimanijevim transferom inkasirao ukupno 80.000.000 evra od prodaje igrača ovog leta pošto su za 45.000.000 evra prodali Žoao Marija u Inter, a 5.000.000 evra im je doneo transfer Nalda.

Portugalski klub je bio spreman na ovakav korak i već je spremio zamene. Večeras je potvrđeno da je Luk Kastanjos novi član lisabonskog kluba. Ajntraht iz Frankfurta je potvrdio prelazak Kastanjosa u Sporting u 2.500.000 evra teškom transferu, ali to nije sve.

Sporting dovodi i drugog napadača. Čeka se Bas Dost koji je izjavio da su pregovori u završnoj fazi. On je višak u Volfzburgu posle dolaska Marija Gomeza, a nemački klub je prihvatio ponudu Sportinga vrednu 10.000.000 evra za obeštećenje. Dost će potpisati ugovor na čletiri godine sa platom od 1.800.000 evra po sezoni.

Čeka se da Slimani poptiše za Lester, pa dsa Sporting zvanično potvrdi Dosta.

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgSporting LisabonPremijer ligaPortugalNemackaLuk Kastanjosletnji prelazni rok 2016Lester SitiIslam SlimaniEvropaEngleskaBas DostAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara