"Antonio Di Natale"
"Antonio Di Natale"

Profesore, bravo! Di Natale posle 30. rođendana dao više golova u Seriji A nego Inzagi i Vijeri tokom karijera?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.05.15. | 19:17

Toto, ti si kralj igre!

Antonio Di NataleU igru je ušao u 59. minutu gostovanja kod Verone. Samo tri minuta kasnije Antonio Di Natale je elegantnom petom – karakterističnom isključivo za najveće majstore fudbalske igre – matirao Frančeska Benusija i Udinezu doneo minimalac od 1:0. Bio je to Di Nataleov 206. gol u Seriji A kojim je pretekao legendarnog Roberta Bađa na šestom mestu liste najboljih strelaca u elitnom rangu italijanskog prvenstva.

Ispred njega sada su samo Silvio Piola (274), uz Di Natalea jedini preostali aktivni igrač u top 10 Frančestko Toti (241), Gunar Nordal (226), Đuzepe Meaca (216) i Hoze Altafini (216). Odbije li Toto ponude sa Bliskog istoka i iz američke MLS lige i ostane i naredne sezone veran provicijskom Udinezeu, klubu koji za 117 godina postojanja nije osvojio ama baš nijedan značajan trofej, nema sumnje da bi i Meaca i Alfatini mogli da padnu.

Izabrane vesti

Di Natale je inače 187 golova postigao baš u dresu Zebri sa Frilulija, prethodno još 18 u dresu Empolija ako izuzmemo golove u Seriji B. Tačno 164 puta je pogodio desnom nogom, 27 puta levom, 14 puta glavom...

Posebno je međutim impresivan podatak da je većinu postigao već kada je stigao do zrelih godina u kojima većina počinje da razmišlja o životu posle fudbala. Toto Di Natale se baš tada razgoropadio. Posle 30. rođendana uz svoje ime je upisao čak 162 gola u Seriji A. Koliki je to zaista podvig najbolje oslikava podatak da ni legenda kakve su Filipo Inzagi (155) i Kristijan Vijeri (142) toliko nisu postigli tokom cele karijere!

Ona izreka "stari kao vina" prosto ne očarava dovoljno dobro koliki je profesor fudbalske igre Antonio Toto Di Natale.

(FOTO: Action Images)


tagovi

UdinezeSerija AItalijaEvropaAntonio di Natale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara