""
""

Potop u Sasuolu posle Di Frančeska, stiže novi trener

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.17. | 13:02

U igri bio i Valter Zenga

Samo jedna pobeda Sasuola na poslednjih pet mečeva. I to nad očajnim Beneventom koji jedini u ligi ima gori napad. Samo osam golova je dao Sasuolo u Seriji A. Nešto očigledno ne ide i nešto je moralo da se promeni.

Izabrane vesti

Odlučeno je da to bude trener. Klub iz Ređo Emilije je danas smenio trenera Kristijana Bukija i zameniće da ga sa Đuzepeom Jakinijem. Ne deluje optimistično...

Bivši vezista Venecije nije imao nekog posebnog uspeha prethodnih godina. Trenirao je brojne klubove, između ostalih Brešu, Sampdoriju, Udineze, Palermo...  Uglavnom mu se uspesi vežu za promocije timova iz Serije B u Seriju A. Ipak, dobio je prednost u odnosu na Mandorlinija, Gvidilina i Zengu koji su takođe bili kandidati za klupu Sasuola.

Klub iz Ređo Emilije se očigledno nije pripremao za odlazak Euzebija di Frančeska iako je prethodne sezone bilo jasno da je mladi stručnjak prerastao sredinu i zreo za neki veći klub što se kasnije ispostavilo prelaskom u Romu.

Sasuolo je pod Di Frančeskom igrao sjajan fudbal, bio iznenađenje u Seriji A, ali je prošle sezone imao slabu sezonu zbog velikog broja povreda i učešća u Ligi Evrope. Minulog leta su ostali bez Di Frančeska, ali i bitnih igrača poput Defrela, Pelegrinija, a nisu pogodili sa zamenama.

Ekipa se nalazi u padu forme i pred Jakinijem je težak zadatak. Sreća mu je što je i konkurencija loša, pa se Sasuolu ipak daju šanse da preživi pored Beneventa, Verone, Krotonea, SPAL-a...

(FOTO: Action images)


tagovi

Đuzepe JakiniItalijasasuoloSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara