""
""

Počela ljubičasta avantura Dušana Vlahovića

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.11.17. | 15:56

Dve sedmice na treninzima u Fjorentini

Ugovor je potpisan u julu, postaće važeći u januaru, a u međuvremenu ostaju Dušanu Vlahoviću da se sprema za iskorak u karijeri i dan kad će biti predstaljen kao novi fudbaler Fjorentine.

Mladi napadač Partizana danas je počeo, kako su to krstili italijanski mediji, „ljubičastu avanturu“. Pridružio se treninzima ekipe Stefana Piolija, na njima će provesti dve sedmice kako bi se privikao na ambijent i saigrače kojima će se i definitivno pridružiti krajem januara.

Izabrane vesti

Pauza usled obaveza reprezentativnih selekcija je, zapravo, ideala prilika da Vlahović na treninzima Viole stekne iskustvo i proveri koliko mu je još snage, umeća, znanje i pre svega vremena potrebno kako bi ušao u konkrenciju za prvi tim stabilnog člana Serije A. Pogotovo što ove sezone kod Miroslava Đukića nije dobio priliku da zaigra ni minut na takmičarskim utakmicama. Italijanski mediji dodaju da je dolazak Vlahovića na dvonedeljnu „proveru“ odrađen uz blagoslov Partizana, pismenim putem mu je dozvolio privremeni odlazak iz Beograda.

Podsetimo, Dušan Vlahović je letos prodat Fjorentini u transferu za koji se veruje da je vredan 1.500.000 evra. Petogodišnji ugovor će postati važeći 28. januara, kad postane punoletan i stekne pravo da ode u inostranastvo, a na stadionu „Artemio Franki“ će zauzeti mesto za igrače van Evropske unije.

Na istom mestu dočekaće ga nekadašnji saigrač iz Partizana, Nikola Milenković, letos prodat za 5.100.000 evra, svih dosadašnjih 12 utakmica Serije A presedeo je na klupi za rezerve.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dušan VlahovićEvropaFjorentinaItalijaFK PartizanSerija ASrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara