""
""

Otišao si kao dečak, vraćamo te kao čoveka: A plus smo zaradili i dobili napadača

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.17. | 19:49

Lorenco Pelegrini se vratio u Romu, poznata plata i otkupna klauzula

Došao si kod nas kao dečak, a odlaziš kao čovek.

Reči na zvaničnom Tviter nalogu Sasuola, kojima se klub iz Ređo Emilije oprostio od Lorenca Pelegerinija. Kao što je i najavljeno, mladi reprezentativac Italije se vratio u Romu. Rimljani su iskoristili pravo i aktivirali povratnu klauzlu da angažuju svog nekadašnjeg talenta, doduše, po znatno skupljoj ceni. Pre dva leta prodali su ga Sasuolu za svega 1.250.000 evra, jer je tad malo ko u njega verovao, a danas su platili 10.000.000 evra da ga dovedu.

Izabrane vesti

Dobili su igrača koji je lane, sa pozicije centralnog veziste dao šest i asistirao za još šest golova u Seriji A, potpuno se razvio pod palicom Euzebija Di Frančeska koji je i insistirao da se Pelegrini vrati na Olimpiko. Izbarao je da nosi broj sedam i posle kratkog odmora, zbog učešća na EP za mlade, sledi mu period dokazivnaja na američkoj tureniji.

Ugovor je potpisan na pet godina, plata Lorenca Pelegrinija biće 1.500.000 evra i može da raste uskoliko 21-godišnji fudbaler bude dostizao bonuse. Otkupna klauzula je identična za klubove iz Serije A ili iz inostranstva, postavljena je na 25.000.000 evra.

Istovremeno, Sasuolo i Roma danas su završili još jedan posao. Napadač Federiko Riči (23), koji je prethodnu sezonu proveo na Mapej stadionu u vidu pozajmice, zvanično je otkupljen. Ne za 4.500.000 evra kako je bilo predviđeno, već za 3.000.000, Roma je spustila cenu na bazi toga što nije više od 3.000.000 evra kad je angažovala Euzebija Di Frančeska.

Samo nekoliko sati kasnije, kao što je i najaljeno, Roma je kupila još jednog veznjaka, Maksima Gonalona.  Plaćen je Lionu 5.000.000 evra.

(FOTO: twitter.com/OfficialASRoma)


tagovi

Serija AsasuoloRomaItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara