""
""

Nema šale s Manekenima! Đentile pogodio sa pola terena, Raduljica zakucavao, Sanders zatrpavao Efes (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.16. | 22:45

Armani prekinuo seriju od tri poraza u Evroligi ubedljivim trijumfom - 105:92

Armani se vraća u život. Mnoge je iznenadilo to što Manekeni iz Milana nisu uspeli da ostvare pobedu u poslednje tri evroligaške utakmice, mnogo se pisalo i pričalo o tome da je trener Jasmin Repeša ozbiljno ljut na Miroslava Raduljicu, Alesandra Đentilea i Mantasa Kalnijetisa zbog nedovoljnog zalaganja na treninzima. A onda je pomenuti triling uzvratio udarac i slomio Efes sa 105:92.

Izabrane vesti

I upravo su njih trojica udahnuli novi život u Armani, mada treba priznati da je u prvom planu bio najbolji strelac utakmice Rakim Sanders. On je meč završio sa 22 poena i bio apsolutno nerešiva enigma Efesove odbrane, dok su ga u stopu pratili baš trojica „optuženih“. Đentile je na kraju imao 17 poena, računajući i trojku sa tačno polovine terena, uz zvuk sirene. Za miran odlazak na veliki odmor. 

Raduljica je meč završio sa 13 poena, pet skokova i dve asistencije, ali i nekoliko lepih poteza i zakucavanja, dok je Krunoslav Simon flertovao sa tripl-dablom - 14 poena, devet skokova i osam završnih dodavanja. Milan Mačvan se vratio u tim posle pauze zbog povrede kuka i za šest i po minuta imao je tri poena i po jedan skok i asistenciju.

Efes je konkurentan rival bio samo tokom prvih deset minuta, kada je vrlo kratko trajala rezultatska klackalica. Međutim, onog trenutka kada je domaćin uspostavio kontrolu i počeo da zatrpava koš rivala sa distance, gostima iz Istanbula ništa nije pomoglo u nameri da se vrati u život. Toma Ertel jeste skupio 18 poena i sedam asistencija, ali je veći deo poena ubacio upravo u finišu utakmice, kada je Armani već imao komotnu razliku. Iza francuskog plejmejkera bili su Brajant Danston sa 17 poena i osam uhvaćenih lopti, potom i Derik Braun sa 16 koševa i sedam skokova, te Čedi Osman sa 14 poena.

Armani je utakmicu završio sa čak 13 pogođenih trojki iz tek 19 pokušaja.

EVROLIGA - 6. KOLO

Četvrtak:
Uniks Kazanj - Crvena zvezda 65:62
/Lengford 23 - Volters 11/

Darušafaka - Bamberg 72:70
/Klejburn 17 - Strelnijeks 14/

Panatinaikos - Makabi Tel Aviv 83:75
/Singlton 26 - Vims 15/

Emporio Armani - Anadolu Efes 105:92
/Sanders 22 - Ertel 18/

21.00 Barselona - Žalgiris

Petak:
18.00 Galatasaraj - Olimpijakos
18.30 CSKA Moskva - Real Madrid
21.00 Baskonija - Fenerbahče


tagovi

Miroslav RaduljicaMilan MačvanEvroligaDerik BraunČedi OsmanBrajant DanstonArmani MilanoAnadolu EfesAlesandro Đentile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara